02 Ocak 2012

Münafığın Sırları

Bak Cenab-ı Allah diyor ki münafıklar için Muhammed Suresi 30’da, şeytandan Allah’a sığınırım; “Eğer Biz dilersek, sana onları elbette gösteririz, böylelikle onları simalarından tanırsın. Andolsun, sen onları, sözlerin söyleniş tarzından da tanırsın. Allah, amellerinizi bilir.”“onları elbette gösteririz,böylelikle onları simalarından tanırsın” demek ki münafıkların tipinden anlaşılıyor. Cenab-ı Allah dilerse anlaşılıyor. 


“Andolsun, sen onları, sözlerin söyleniş tarzından da tanırsın” münafıkların çok kahpe, çok oynak bir konuşma sistemleri vardır. Onu çok dikkatli izlemek lazım. Allah’ı anarlar fakat en kaçındıkları şeylerden onları yakalamak mümkündür. 


Münafık hurafeden çekinmez. Bol bol anlatır. Hurafenin içine çekip Müslümanları boğmak ister, yani batağın içine çekip boğmak ister. Nasıl timsah böyle avını yakaladığında suyun içine çekip boğuyor ya, sonra parçalıyor. Münafık da hurafe denizinin içerisine çeker avını, alır, ondan sonra orada boğar. Var gücü ile çekiştirir. Yakaladı mı sıkı tutar. 


Onun için münafığın o hurafe denizine düşmemek çok önemlidir. O batağın içine düşmemek çok önemlidir. Müslüman ona çok dikkat edecek.Çözüm nedir? Kuran’a sıkı sıkı sarılmasıdır. Kuran’a sıkı sarılırsa hurafe batağının içine düşmez Müslüman. Çünkü Kuran’ın içerisine hurafe girmez.Hurafe getirdikçe“Kuran” diyeceksin, “hurafe” dedikçe “Kuran” diyeceksin. Hurafe o zaman yanar. Hurafeyi yakacak olan nedir? Kuran’dır. Hurafeyi yakmak isteyen üzerine Kuran’ı getirsin. Cayır cayır yakarsınız hurafeyi.Münafığı manen yakmak istiyorsa, münafığın en nefret ettiği şey hâşâ Kuran’dır. Kuran’a dayanamaz. Yani ona Kuran’ı gösterdin mi münafık adeta böyle çırpınır. Var ya böyle filmler olur, zombiler falan olur. Mesela ışığı gördü mü dayanamaz, erimeye başlar.O da Kuran’ın ışığını gördü mü erimeye başlar, canını yakar. 


Münafığın en bunaldığı şey. Onun için münafık ağzına pek Kuran’ı almak istemez. Usulen söyler Kuran’ı. Mesela bir tane Kuran’dan söylüyorsa yetmiş tanede hurafe söyler. Balı zehir ile karıştırır. 


Onun için; “arkadaş bana Kuran ile konuş, ey münafık” diyeceksin. Kuran’dan konuşamaz münafık. Hep putları getirir, put. Put inançları getirir. Sen Kuran’dan söyledikçe “al sana put” der. Diyeceksin ki “sahtekar benim karşıma putla gelme, karşıma Kuran ile gel”. Gelemez. 


Münafığın en çekindiği konular nelerdir? 


Bir; Kuran’ın yeterliliği. Kuran. İttihad-ı İslam. En kaçındığı konudur. Ona mutlaka bir yol bulur. Tabii direkt “ben İttihad-ı İslam’a karşıyım” demez. Çok kahpe yollarla, bakarsın ki niyeti yok. Tek tek anlatmayayım şimdi anlarsınız nasıl yöntem olduğunu. Bir şekilde kaçar, konuşmalarına dikkat edin. Mutlaka kurtulacak bir yol bulmaya çalışır Kuran’dan. Kuran onu çünkü yakar. 


İttihad-ı İslam’dan şiddetle kaçınır. Çünkü İttihad-ı İslam’da münafığın yaşayamayacağını bilir. Çok zor ortam olacağını bilir. Müslüman’a saldıramaz çünkü. Kahpelik yapamaz. Enaniyet yapamaz. Kendi grubunu, kendi topluluğunu en büyük olarak gösteremez.Çünkü her münafığın büyüklüğe ihtiyacı vardır. Azamete ihtiyacı vardır. Kendini de etrafını da büyük göstermeye çalışır münafık. “En büyük biziz” der. “En yüce biziz”, “en kusursuz biziz” der. 


Şimdi İttihad-ı İslam olunca onu nasıl desin? Onun için istemez. Çünkü kendinden daha büyük birileri var olarak kabul edecek o zaman. Daha büyük birisini kabul etmesi gerekecek. Onu istemez. Kendinden daha yukarıda birini kabul etmeyince münafık rahat ediyor işte, kendi kafasına göre. O cehenneminde daha rahat yaşamak ister.


Şeytan niye secdeyi kabul etmedi Hz. Adem (as)’a? Çünkü daha büyük gibi olacak ona değil mi? Çünkü büyüklüğünü vurgulayamıyor o zaman. Ayağına kapanacak, secde edecek. “Aman” dedi “ben bunu kabul etmem”. Münafık da öyle, bir başka kişiyi kabul etmez. Kendi grubunu, kendi cemaatini en büyük olarak görür. En yüce olarak görür. Diğerlerini de küfür ve dalalet içinde görür. Sapkın olarak görür, anormal olarak görür


İki şeyle dikkat etmek gerekiyor. 


Bir; Kuran’ı göstererek, Kuran’ın yeterliliği ve İttihad-ı İslam.Bunların ölçüsü budur.Münafığın bunlardan kaçabildiğince kaçtığını görürsünüz. Yaban eşeği gibi kaçarlar Kuran’ın ifadesiyle. “Ürkmüş yaban eşekleri gibidirler” diyor Allah. Değil mi, yaban eşekleri aslanı görünce nasıl ürküyorlar. Allah da diyor; “aslan görmüş yaban eşeği gibi kaçarlar.” Kudurmuş gibi kaçar. 


Akılcı bir üslupla münafığı köşeye sıkıştırmak lazımMünafık put kullandığı için, putun da çok taraftarı olduğu için gerçek Müslüman’ın işi biraz zordur tabii. Çünkü kahpe bir silahtır put. Sen Kuran söylüyorsun, o put söylüyor. “Sen puta mı karşısın?” diyor.O yüzden akılcı bir mücadele gerekiyor inşaAllah.


Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "29 Ekim 2011tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  
adresinden seyredebilirsiniz. 

...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder