15 Ocak 2012

Kuran'da Evrim Anlatılıyor Mu?


Kuran ayetleriyle evrimin olduğunu anlatan bir yayın varmış. Vay garibanlarım vay. Vurduğum darbenin şiddetine bak. Vay garibanlarım vay. “Artık hiç olmazsa Kuran’la anlatalım evrimi” diyorlar. Bilimle, delille anlatamadığını Kuran’la anlatmaya kalkıyorsun. Kuran’da net olarak yaratılış var. “Cennet, cehennem şu an, elan hazır”, diyor Allah. 

Cennetin hurileri, gılmanları evrimle mi yaratıldı? Vildanlar evrimle mi yaratıldı? Cennet çadırları, cennet evleri, cennet mobilyaları, cennet bahçeleri bunlar evrimle mi yaratıldı? Evrimle mi olacak? Cinler, melekler evrimle mi yaratıldı? Onları yaratan güç-Allah, insanı da “ol” emriyle yaratmıştır. Bırakın bu işleri, bırakın bu garibanlığı, bırakın bu çırpınışları. “Hiç olmazsa Müslüman kanalıyla” yani yobaz takımının belki etkisiyle “bir şeyler yaparız”, zannediyorlar. Ben varım hoca burada ben, ben ve talebelerim. Biz olduktan sonra evelAllah, benim kitaplarım olduktan sonra evelAllah, mıh gibi çakarız yani ve böyle gariban hallere düşersiniz işte. Akla bakın. Siz zaten Kuran’ı kabul etmiyorsunuz. Kuran’la anlatıyor, akla bak. 

Yasin Suresi, 82:
Bir şeyi dilediği zaman, O'nun emri yalnızca: "Ol" demesidir; o da hemen oluverir. (Yasin Suresi, 82)

İnsanın yaratılışı; bakın şu porselen, bu kilden yapılıyor. Allah diyor ki; “kilden, pişmiş çamurdan, porselenden bir insan heykeli yaptım” diyor.  “Kendi ellerimle” diyor,Allah “iki elimle” diyor, yani kudret eliyle. Porselenden bir heykel. Varya, hazır porselen heykeller.Ona “ruhumdan üfürdüm” diyor.Birdenbire yürüyerek “Selamun Aleykum” deyip geliyor. Mucize. O kadar. İnsanın yaratılışı budur. “Pişmiş çamurdan, porselenden” diyor. Niçin öyle yapıyor? Hoşumuza gitsin diye, meleklerin hoşuna gitsin diye. Porselene ihtiyacımı var Allah’ın?İşte bak birdenbire insanlardan burada kardeşlerimiz oluştu, biranda. Porselenden mi yarattı Allah?Bir anda yaratıyor, o kadar. Bu çırpınışları insanın şevkini daha da artırıyor.Yolumuza devam edeceğiz, inşaAllah.

Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "11 Kasım 2011tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  
adresinden seyredebilirsiniz. 

...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder