15 Ocak 2012

Başı Açık Kuran Okumak?


Yine aynı takıntı: “Kuran okunan bir ortamda, burada da, başka yerlerde de birçok hanım Kuran okumanızı başı açık dinliyorlar. Buna karşı Kuran okunmaması daha iyi olmaz mı?” diyor özetle. Şimdi sen Kuran’dan insanları uzaklaştırmak istiyorsun!

Türkiye’nin yüzde 70, 80’i hanımların başı açıktır. Evde de zaten başları açık, daha da büyük kitle yani, en az yüzde 90’ın başı açık oluyor. Allah’tan kork, aklını başına al. Başı açık, başı kapalı, hanımlar Kuran dinlediğinde iştiyakla, sevinçle dinlerler. İnsanları Kuran’dan uzaklaştırmaya çalışma. Şeytana uyma, aklını başına al. Hanımları bin bir türlü bahaneyle Kuran’dan uzaklaştırıyorlar. İnsanları da uzaklaştırıyorlar.

“Kuran’dan anlayamazsınız, kırk yıl geçse de kafanız Kuran’a erişemez, Kuran’ı okumayın, koyun kılıfına, orada dursun.” Kuran’dan insanları uzaklaştıra uzaklaştıra müminleri perişan ettiler. Peygamberimiz (sav)’inde ahirette bir tane şikayeti var, şeytandan Allah’a sığınırım; “Ya Rabbi, benim ümmetim bu Kuran’ı terkedilmiş bıraktılar” diyor. İbrahim, sen de bu güruhun içindesin, canım ciğerim. Yapma, Allah’tan kork, kendini kurtar bu beladan. Yapma bunu.

“Başı açık”. Erkeklerin de başını kapatmaya çalışıyorsunuz. “Onlarda da, takke olmazsa olmaz, fasık olur” diyor. Başı açık, başı kapalı hanımlar Kuran’ı rahatça dinlerler. Kuran’dan insanları uzaklaştırmayın. Yapmayın bunu. Zarar veriyorsunuz İslam’a, Kuran’a.

Benim canıma şimdi diyeceğim ki; “başın açık, sana Kuran’dan bahsedemem”. Başlangıçtan bağlantıyı koparmış olursun sen. Olur mu öyle şey? Sen Kuran’la tebliğ yapıyorsun. 

Peygamberimiz (sav) Ukaz panayırında Kuran ayetleriyle tebliğ yapıyordu. Tek tek “başınızı örtün, ondan sonra size Kuran okuyacağım” der mi Peygamber (sav)? Dedi mi, var mı öyle bir şey? Nereden çıkarıyorsunuz?




Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "10 Kasım 2011tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  
adresinden seyredebilirsiniz. 

...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder