08 Ocak 2012

Sevgi Sorunu


Ben sonradan fark ettim. Şu entel dantel havalarında insanlar ne kadar soğuk olmuşlar. Ne korkunç bir dünya meydana getirmeye kalkıyorlar. Ne yapıyorlar bunlar? Buz gibi ortalık. Acayip bir havaya sokuyorlar! 

Ne güzel sevelim, sevilelim, neşeli, güzel bir ortam olsun. Adeta kavgaya giderler gibi. Çok ürkütücü bu, çok kötü. Mesela diğer şeylerde de öyle, mutlaka sanki kavga gerekiyormuş gibi. Biz sürekli sevgi sözünü duyalım, muhabbet sözünü duyalım. İki günlük dünya. Ne oluyor? Kime yetmiyor? İnsanları mutlu edelim. Mesela onlara iyilik yapalım. Herkes birbirine iyilik yapsın. Herkes birbirini koruyup kollasın. Sevecen olsun. Birbirini kızdırmaya, üzmeye, ters konuşmaya ne gerek var? 

Mesela bak dün sevimli bir kız arkadaşım var. Çok tatlı bir şey. Çok efendi, hanım bir kız böyle. Çok iffetli, aklı başında. Sordum, annesi hasta. Sordum, babası hasta. Hep ciddi hastalıklar. Kendisiyle konuştum, onun da bir rahatsızlığı var. Ölüm her tarafı sarmış. İmtihana gelmişiz buraya. Burada hırs yapacak, bir şey yapılacak durum var mı?

Allah ne kadar insanda acz meydana getiriyor. Ne kadar zorluklar meydana getiriyor. Biz ancak sevgi ile yaşayacak gibiyiz. İnsan zayıf yaratılmıştır. Böyle kavgaya, gerilimle, korkuya. Bizim ruhumuz kaldırmaz onu. 

Mesela gittiler, Darwinist, materyalist yetiştirdiler Güneydoğu’daki insanları, epey bir bölümünü. Onlar da gittiler komünist oldular. Bak bu soğukta, dağın tepesinde, mağaralarda delirdiler. Katil ordusu haline geldiler. Kudurmuş köpek gibi orada, mağaralarda duruyorlar. Durup durup oradan çıkıp olay çıkarıyorlar. 

Mehmetçik bizim canlarımız, Anadolu’dan koçyiğitler, daha 19 yaşını bitiriyor, 20’ye giriyorlar. Daha dal gibi delikanlı. Tak tak çocuklara kurşun yağdırıyorlar. Onlar hep mazlum yetişmiş, Mehmetçik. Böyle kandan, baruttan falan uzak yetişmiş çocuklar. Bunlar, ağızlarından kan akıyor adamların. Psikopat adamlar. 

Onun için eğitimle bu sevgiyi mutlaka dünyaya hakim etmek lazım. Müthiş bir sevgi sorunu var. Sevgi gösterene şaşırıyorlar. Şok oluyorlar. Hayret ediyorlar. “Nasıl oluyor bu iş?” diyorlar.



Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "3 Kasım 2011tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  
adresinden seyredebilirsiniz. 

...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder