08 Ocak 2012

Türkiye-İsrail İlişkileri


Sayın Adnan Oktar'ın İsrailli Ortadoğu uzmanı ve araştırmacı Dr. Gil Feiler ile A9 TV'deki canlı sohbetinden:

Türkiye İsrail ilişkileri, o, psikolojik bir ortam var. Fiili bir ortam yok. Fiili anlamda İsrail’le Türkiye’nin arası açılmış değil. Çünkü sizin de söylediğiniz gibi ticari ilişkiler gayet hızlı devam ediyor. 

İsrail’in savunması için çok önemli olan bir radar sistemi, füze radar sistemi Malatya’da Türkiye tarafından, Türkiye’nin öncülüğünde NATO’nun da katkısıyla kuruluyor. Bu açıkça bir İsrail dostluğu ve İsrail’i savunma, İsrail’e şefkat, İsrail’e karşı muhabbet anlamındadır. Bunun anlaşılmayacak bir yönü yok. Türkiye her türlü riski göze alarak bunu yapıyor ayrıca. Çok hayatidir bu. Çünkü eğer bir nükleer saldırı olursa Türkiye’nin hava sahasında vurulacak roketler. Ve dolayısıyla serpinti Türkiye’nin de içinde bulunduğu alan içinde olmuş oluyor. 

İsrail’i korumak için olağanüstü bir gayret gösterildiği buradan açıkça görülüyor. Bu Türkiye’deki ahlakın, şefkat anlayışının ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Fedakârlık ruhu Türklerde eskiden beri vardır. Başkalarının rahatı için, iyiliği için, güzelliği için her türlü fedakârlığa girme.


(“Türkiye İsrail ilişkilerinde bir aşağı gidiş var, bir gerginlik var”)

Öyle bir şey yok. O tamamen suni. Hiç aslı atarı da yok. Fiili onunla ilgili bir durum da yoktur. Elle tutulur hiçbir şey yoktur. Çünkü Türk halkı İsrail halkını çok seviyor. Hepimiz çok seviyoruz. Görüyorsunuz. Size gösterilen ilgi, alakayı görüyorsunuz. Diğer İsrailli dostlarımıza gösterilen ilgi alakayı gösteriyorsunuz. Fiiliyatta böyle bir şeyin olmadığını herkes görüyor. Gerçeği bu. 

İsrail’e giden Türkler de son derece iyi karşılanıyorlar. Sevgi görüyorlar. İsrail halkı Türk Milleti’ne karşı çok sevgi doludur, coşkuludur. Türk sanatçıların şarkılarını, türkülerini dinlerler. Türk filmleri seyrederler. Derin bir Türkiye hayranlığı vardır İsrail’de. Dolayısıyla bunların tamamı sunidir. 

Bunu dillendirmek dahi yanlış. Dillendirdin mi sanki bir şey varmış gibi bir imaj meydana geliyor. Biz de tabii bu imajı ortadan kaldırdık. Yoğun faaliyetlerimizle, yoğun konuşmalarımızla bu suni oluşturulan balonu söndürmüş olduk. Ekonomi iyiyse, savunmada da işbirliği varsa hiçbir şey yoktur. Sunidir artık ondan sonraki iddialar.




Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "4 Kasım 2011tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  
adresinden seyredebilirsiniz. 

...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder