15 Ocak 2012

Hz. Mehdi Evlenecek Mi?

Ne bileyim ben? İşte Bediüzzaman Said Nursi evlenmedi, biliyorsunuz. Hz. İsa Mesih de evli değildi. Otuz üç yaşına kadar evlenmedi. İnşaAllah. Hz. Meryem (as) evli değildi. 


Yani olur, niye insan isterse iradesi dahilinde yani insanın. Hayvanda iradesizlik vardır. İnsanda irade vardır. Aklını kullandın mı, aklıyla hareket eder. Kuran’a uygun hareket eder. Buda nefse kolay gelir. Yani nefsin kontrol edilmesi öyle sanıldığı kadar zor bir şey değildir. Onu, seni  tenzih ederim de, aklı zayıf olan insanlar abartıyorlar. İşte nefis bu, bilmem ne falan. Ne demek? Adam çekiyor vuruyor adamı. ”İşte nefsime uydum”, bilmem ne. Şeytana uymuş oluyorsun. Ne nefsine uyacaksın? Mesela, gasp yapıyor, “şeytana uydum” diyor. Yine nefsine uyuyorsun. Ama şeytana uymuş oluyorsun. Nefisle şeytan zaten işbirliği halinde. İnşaAllah. 


“Hz. Mehdi (a.s.)’ın çocuğu olmaz” diyor, hadiste. Evlenmez diye bir ifade yok, “çocuğu olmaz” diyor. Yani “çocuğu olmayacak, nesli devam etmeyecek” diyor, bu. Bizim duyduğumuz o. “Bütün imamların hepsinin bir çocuğu olacak, devam edecek” diyor rivayette. “Ama son hateme veli olan, en büyük veli olan Hz. Mehdi (a.s.)’dan sonra artık çocuk olmayacak” diyor. 


Hz. Mehdi (a.s.)’ın çocuğu olmayacak. Kıyamet yakın olduğu için, Allah’ın ona aldığı bir tedbir. Hz. Mehdi (a.s.)’ınçocuğu olmayacak, evli olmayacak ayrı konular bunlar. Yani ben oradan onu anlıyorum. Yani evli olmayacağını anlıyorum. İnşaAllah.


Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "15 Kasım 2011tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  
adresinden seyredebilirsiniz. 

...

27 yorum:

  1. Selamın alyküm hocam Bisey sorucam Peki mehdi (a.s) mutlaka evlenmeyecekmidir yoksa ordaki evlenmeyecektir kısmı kısmen ört pas edilmiş bir şekilde kısa ca bır tanımmıdr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En doğrusunu Allah bilir kardeşim

      Sil
    2. Evli şuan geç evlenecek çocuğu olmayacak kesin bilğidir. İnşallah amin. Cübbeli olmayacak moderin olacak eşinin başı açık olacak.

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Çoçugu olmayacak diyorsunuz peki evlenmeden cocugu olmadıgını nerden .anlıyacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şuan evli hz mehdi. Geç evlenmiş olacak çocuğu olmayacak moderin olacak eşinin başı açık olacak kesin bilğidir. İnşallah amin.

      Sil
    2. siz bu bilgiyi nereden edindiniz ve bu kadar eminsiniz

      Sil
  4. Hz Mehdi'nin 3 çocuğu vardır...
    Sağ bileginde arapca ALLAH
    SOL BİLEGİN DE İSE MUHAMMET YAZAR
    ENSESİNDE BİR DOGUM LEKESİ VARDİR
    SOL KOLUNDA ALLAH YAZAN BİR MÜHÜR VARDİR...
    GOZLERİ YESİL
    BURNU KEMERLİDİR...
    40 YASİNDA MEHDÎ OLDUGUNU ANLAMİS
    VE KENDİSİ NE KUTBU AZAM RUTBESİ VERİLMİŞTİR...
    SİNİRLİDİR, FAKAT AYNİ ZAMANDA COK MERHAMETLİDİR...
    DENİZ KENARİNDA YADA BİR SU KENARİNDA YASAR,
    KALABALİK ORTAMLARİ SEVMEZ...
    COK AKILLI VE HİSLER İ COK GELİŞMİŞTİR
    KAFİR CİNLER ONU ARAR VE BULUR...
    ONUBULAN CİNLER YARDIMCILARI TARAFINDAN
    HAPS EDİLİR VE İSKENCEYE MARUZ KALIR...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlış hz mehdi evli olacak kendi çocuğu olmayacak. Manevi üç çocuğu olacak doğru. Deniz kenarıda belki sonra oturabilir. Fakat türkiyeden çıkacak istanbul kesinlikle değil. Gerçek bilğidir. İnşallah amin. Millet 40 yaşına takılı kalmış hz mehdi 40 yaşından büyüktür. Genç görünecek.

      Sil
    2. Yaklaştı yaklaşmakta olan onu Allah'tan başka açığa çıkaracak yoktur ☝️

      Sil
  5. Hepinizin yorumları çok saçma
    Benim görüşüm ise mehdi evlenir ve çocuk sahibi de olur.
    Evlenmeyecektir. Yada çocuğu olmayacak tır. Hadisesi ters düşmüştür. Çünkü mehdinin Künyesi Ebû abdullah'tır. Yani abdullahin babası olacaktır. Demek ki bu hadiste mehdi evli olacak ve çocuk sahibi olacaktır. Ves selam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hz mehdi evli olacak fakat çocuğu olmayacak. Kendi çocuğu olmayacak.kafaların karışması şu geç evlenmiş olması. Kesin bilğidir. İnşallah amin. Bir savaş ortasında ansızın zuhur edecektir. Az kaldı.

      Sil
  6. Siz insanların bilmediği çok şey var (De ki ;hiç bilenlerle ve bilmeyenler bir olur mu)

    YanıtlaSil
  7. Hz Allah 5. Krallıgı 12. İmama müjdelemiş ve onun soyundan devam edecek demiş . Evlenmeden nasıl devam edecek ve hadiste hz Muhammed sav efendimiz evladını gormez demiş evlatlarını gormez dememiş . Biraz akıl ile ilgili onu korumaya yönelik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hz mehdi evlidir sadece çocuğu olmaz. Hz mehdi olduğunu evleneceği kişi söyler ve 2020 martan beri kendini bilir Allah izin verdiğinde tam savaş otasında zuhur edecektir. Hz mehdi türkiyeden çıkacaktır. İstanbuldan kesinlikle değil. Hz mehdi ben mehdiğim demez kimseye ihtibar etmeyiniz gerçek bilğidir. İnşallah amin. 40 yaşından büyüktür herkes 40 yaşıda bekler amma o gün geldiğinde çok genç görünecektir. Moderin olacaktır cübbeli değil. Herkez o kadar yanlış bilğilerle dolu ve beni olmayacak sağ yüzünde parlayan yıldız olacak ve gizli yerinde mühürü olacak.olağan güçlere sahiptir çok çıkınca anlaşılacaktır.

      Sil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. Geç kaldığınız için pişmanlık duyacaksınız.
    Zararın neresinden dönersek kâr dır.
    Hayatınızın 2dk 45saniyesini hem kendiniz hem de insanlik adına yapacağınız iyilik için ayırın.
    Bu bir başlangıç olsun.
    Lütfen videoların tamamını izleyin.

    https://t.co/JNOhfIPLQT

    YanıtlaSil