08 Ocak 2012

Kuran Tefsiri


Enbiya suresi, 69-70:

“Biz de dedik ki: "Ey ateş, İbrahim'e karşı soğuk ve esenlik ol."
Ona bir düzen (tuzak) kurmak istediler, fakat Biz onları daha çok hüsrana uğrayanlar kıldık.”
Müslüman’a oyun bozuluyor. Allah müsaade etmiyor. Hz. İbrahim (as) da biliyorsun Güneydoğudaydı, maşaAllah. Kürt kardeşlerimizin içindeydi, o bölgede, maşaAllah. Onlar candır Kürtler; çok misafirperver, güzel ahlaklı, çok nezih, çok dürüst insanlardır. Yiğittirler, çok onurludurlar. Bazı alçakların, bazı kahpelerin Kürt kardeşlerimiz hakkındaki çirkin sözlerini onların ahlaksızlığı olarak görüyoruz, alçaklığı olarak görüyoruz. Onlar bizlere emanetler inşaAllah.

Peygamberlerin duası kabul olur. Bu insanların pek bilmediği bir şeydir, Peygamber bir konuda dua etti mi o oluyor. Mesela Hz. İsa (as) şu an hayatta inşaAllah, bir konuda dua ettiğinde oluyor, olur. Bir şey söyler, olur. Mesela insanlar bir şeye dua ettiğinde Cenab-ı Allah onu ibadet olarak kabul eder ama fiilen yerine getirmeyebiliyor Cenab-ı Allah. Dua olarak kabul eder, ibadet olarak alır ama olayın kendini tahakkuk ettirmeyebilir Allah. Fakat peygamberlerde tahakkuk ettiriyor Allah. Söyledi mi bir olay, olur inşaAllah.

Hac Suresi, 11, 13, 16:

“İnsanlardan kimi, Allah'a bir ucundan ibadet eder, eğer kendisine bir hayır dokunursa, bununla tatmin bulur ve eğer kendisine bir fitne isabet edecek olursa yüzü üstü dönüverir. O, dünyayı kaybetmiştir, ahireti de. İşte bu, apaçık bir kayıptır.”
(Ya da) Zararı, yararından daha yakın olana tapar; ne kötü yardımcı ve ne kötü yoldaştır.”
İşte Biz onu (Kur'an'ı) apaçık ayetler olarak indirdik; şüphesiz Allah, dilediğini hidayete yöneltir.”
“İnsanlardan kimi, Allah'a bir ucundan ibadet eder” mesela namazını kılmıyor, orucunu tutmuyor, gerekirse yalan söylüyor. “Nedir konumun?” diyorsun, “elhamdülillah Müslüman’ım” diyor. Allah onu kast ediyor. “bir ucundan olmaz” diyor Allah. “tam hakkıyla Müslüman olun” diyor. Yahut Müslümanlarla beraber olmak istemiyor, ayrı olmak istiyor. 

“Eğer kendisine bir hayır dokunursa, bununla tatmin bulur.” Meselabir para geliyor, bir imkan geliyor; acayip mutlu oluyor, seviniyor, havalara sıçrıyor. İstediği bir yeri kazanıyor mesela, seviniyor. ”Ve eğer kendisine bir fitne isabet edecek olursa” imtihan olduğunda insan bazen zorlukla karşılaşabilir, maddi zorluğa girebilir, azapla karşılaşabilir, insanların kötü sözünü duyabilir. “yüz üstü döner” diyor Allah. İşte Müslüman dönmeyecek, iradeli olacak, güçlü olacak, kararlı olacak, hep Allah’tan yana olacak. 

“O, dünyayı kaybetmiştir”, “eğer yüz üstü dönerse” diyor Allah, “dünyayı kaybetmiştir” bak dünya çıkarlarını da kaybeder diyor. O dünya için dönüyor ya, “dünyayı kaybettiririm” diyor Allah. Yani “ondan bir kazancı olmaz” diyor Allah. Dünyaya dönünce insan zanneder ki dünyayı kazanacak zanneder ya. “kazanmaz” diyor Allah, “kaybettiririm” diyor. 

“İşte bu, apaçık bir sapıklıktır.” “Şiddetli bir sapıklıktır” diyor Allah. “Zararı, yararından daha yakın olana tapar.” Bak “zararı”, zarar olan bir şey, “yararından”, yararı belli,“daha yakın olana tapar”. “zarara kendini çeker ve ona tapar, zarara teslim olur” diyor. “Ne kötü yardımcı ve ne kötü yoldaştır.” Diyor Cenab-ı Allah. “İşte Biz onu (Kur'an'ı) apaçık ayetler olarak indirdik;” Kapalı değil Kuran, çok açık hükmü. Adamlar diyor ya; “anlaşılmaz Kuran”. Ne anlaşılır? “Hurafe anlaşılır” diyor. Asıl anlaşılmaz olan hurafedir. Biz hurafeyi hiç anlamak istemiyoruz. Kuran çok anlaşılır. 

”Apaçık ayetler olarak indirdik;  şüphesiz Allah, dilediğini hidayete yöneltir.” Allah da sizlere hidayet verdi elhamdülillah, hidayete yönetti ne mutlu sizlere, maşaAllah.

Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "4 Kasım 2011tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  
adresinden seyredebilirsiniz. 

...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder