16 Ocak 2012

Kitapları Kim Yazıyor?


(“Kitapları talebeleriniz yazıyor” iddiasına cevaben)

Diyor ki işte “falanca kitabı o yazmış.” Peki yazıyorsa, “bu arkadaş ayrıldı” diyor. Peki niye kamyonla duvara çarpmış gibi durmuş? Yazsın, madem böyle bir kabiliyeti var. Ucu bucağı yok, istediği gibi yazsın. Yazamaz. Çünkü ruhu gitti. Ruhu gitti. İçindeki inancı gitti. İnanç gitti, heyecanı gitti, hedef gitti, ülkü gitti, ideali gitti. Geriye ne kaldı? Entel dantellik kaldı. Entellik dantellikle yazı yazamazsın. Kitap yazamazsın. Hiçbir şey yapamazsın. Etiler’de bir aşağı, bir yukarı dolaşırsın. Hiçbir şey yapamazsın.

Bunlar ruh ister, akıl ister, aşk ister. Bizim kitaplarımız Allah aşkı kokuyor. Eserlerimiz inşaAllah. Ben sıfırdan talebe yetiştiriyorum. Ve o talebe öyle bir alim oluyor ki “Hocam” diyor, “kitabı bunlar yazıyordur” diyor. Güzel, doğru maşaAllah. Ama kim yetiştirdi onları? Bak, “kitap yazacak alim yetiştirdi” diyor. O zaman kim yazmış oluyor kitabı? Her şeyi Allah yaratır. Bizleri vesile eder Allah.


Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "20 Kasım 2011tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  
adresinden seyredebilirsiniz. 

...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder