08 Ocak 2012

Delalet Mesihi (Deccal) ve Hz. İsa Mesih

Deccal, diyor ki, “Yeryüzünü dolaşacak, uzun mesafeler kat edecek.” O yüzden de deccal deniliyor.  Deccal’in diğer ismi;  “Dalalet Mesihi”, dalalete düşüren Mesih, İnşaAllah. 

Mesih’ül Hida, Hz. İsa (as) için de hidayet Mesihi. Yani Mehdi Mesih, Mehdilik görevi olan Mesih, Hz. Mesih. 

Deccal de Mesihüt Dalale, dalalet Mesihidir inşaAllah. İnce belli olduğu için de ona İsa Mesih deniyor. Kör gözlere elini sürüp açmasından dolayı da Mesih deniyor. Çünkü elini sürerek açıyor Allah’ın izniyle.”Annesinin karnından tertemiz silinmiş ve kokulanmış bir halde doğduğu içindir” mis gibi kokarak doğmuş küçükken Hz. İsa Mesih (as) bir mucize olarak. Onun için de bir de çok temiz olarak doğmuş tertemiz doğuş şekli. 

Çocuklar biliyorsunuz doğduğunda üzerinde kir oluyor. Hz. İsa (as)’ın doğuşunda öyle değil. Mis gibi, pırıl pırıl kokarak ve tertemiz doğmuştur, mucize olarak

“Yeryüzünü tam manasıyla dolaşacağı için de” bütün dünyayı tam anlamıyla dolaşıyor o yüzden de Mesih lakabı var. “Deccalin yüzünde kızıl yüzlü, kıvırcık saçlı” diyor. Darwin’in iki özelliği bu. Sürekli güneşin alnında gezdiğinden olabilir de yüzü kıpkızıl ve saçı da kıvırcık, sakalları da kıvırcık. “Vücut yapısı bakımından kısa bodurdur.” O da öyle. “Ayakları yamuktur” diyor, o da öyle. “Saçları sık ve beyazdır”. Ölümüne yakın öyleydi. “Gösterdikleri her ne kadar hakikat olarak görünse de aslında bir hayalden ibarettir”. Mesela atıyor, Darwinizmle ilgili, materyalizmle ilgili. Gerçekmiş gibi görünüyor ama hayali atış. “Çünkü hakikatle hiçbir ilgisi yoktur” diyor bak, hadiste aynısı.

Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "7 Kasım 2011tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  
adresinden seyredebilirsiniz. 

...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder