08 Ocak 2012

Eğitim Müfredatında Evrim Teorisi


(Bu yılki eğitim müfredatında ilköğretim 8. Sınıf ders kitaplarından evrim teorisiyle ilgili bölümlerin çıkarılması, buna karşın kitaplarda "Farabi, İbn-i Sina gibi bilginler, türdeki değişimlerin sınırlı olduğunu, bir türün bir başka türe dönüşemeyeceğini ileri sürmüştür" ifadesine yer verilecek olması hakkında)

Farabi, İbn-i Sina onlar da bizi bağlamaz. Onlar evrime inanmış olsalar biz onlara önem vermeyiz. Önemli değil onların öyle demiş olması. Diyorsa yanlış demiştir. Diyor ki “falanca büyük evliya böyle dedi”. Diyorsa yanlış demiş, bu kadar basit.  Olur mu? Kuran’ı reddetmiş olur adam, ne demek. “Buna da mı karşı geleceksin?” diyor. Evet, ona da karşı gelirim. 

Diyordu ya, bir Hoca Efendi çıktı, neydi o? Miskeveyh mi, miskin dede mi, nedir? “Buna mı karşı gelecekler?” dedi. “Evet, hırtın teki o herif. Niye karşı gelmeyeyim?” dedim. Bak şimdi devlet ne diyor? “ilkokul öğrencileri bunu almaz, kaldırmaz” diyor. “Kim anlar bundan? Ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri anlar. Onlara anlatacağız” diyor. 

Eğitim-Sen’in genel başkanı Alaattin Dinçer de yerinden zıplamış. “Müfredat evrim teorisine şaşı bakıyor.” Şaşı bakmıyor, gayet sağlam, dümdüz bakıyor. Tam da istediğiniz gibi bakıyor. Öyle bir sorun yok. “Çocukların kafası almaz o yaşta. Lise yılarında anlatalım, üniversitede anlatalım; daha iyi kafaları temessük eder” diyor.

Dolayısıyla evrim teorisine taraftar bir üslup var burada. Ve daha iyi öğreteceğiz anlamında. “Daha iyi kafalarının almaları için iyi imkan sağlayacağız” diyor.  Böyle olmaz. Yapılacak şey evrim teorisini kapsamlı olarak anlatmak.  

Şimdi diyecek bu zırvanın cevabını veriyoruz, iyi dikkat edin: “Bir; Proteinler tesadüfen meydana gelemez. İki; 350 milyon fosil yaratılışı ispat ediyor. Üç; Bir tane evrimiispat eden fosil yoktur. Dört; Genetik bilimi evrimi yerle bir etmiştir. Beş; Gözün yapısı yerle bir etmiştir”. Say say bitmez. Böyle olursa tamam. 

Biz evrim teorisi anlatılmasın diyor muyuz? Bilakis anlatılsın, zırva anlatılmazsa cevabı nasıl olacak? Önce zırvayı anlatacaksın sonra cevabını vereceksin, inşaAllah. Darwin’in evrim teorisini ispat eden tek bir tane delil yoktur. 10 trilyon vereceğim, söz bir Allah bir. Getirsinler. Bir tane yok. Bıraksınlar atışı. 

Devlet de evrim teorisini lise ve üniversite öğrencilerine anlatmaktan vazgeçmeli. “İlkokul öğrencileri anlamaz. Ortaokul, lise çok iyi anlar. Biz onlara anlatacağız.” Öbürü de zıplamış oradan, “şaşı bakıyorlar” diyor. Dayı, şaşı baktıkları falan yok. Dümdüz bakıyorlar. Tam senin istediğin gibi bakıyorlar. Yanlışı düzelteceğiz biz. Evrim teorisi tam anlamıyla zırvadır. Devlet buna sahip çıkamaz. Devlet bunun cevabını vermekle mükelleftir, bilimle. Proteinin yapısını gençlere öğretsin devlet. Protein molekülünü göstersin. Proteinin molekülü tesadüfen meydana gelebiliyor mu, gelemiyor mu? Gençlere anlatmaları lazım. Tesadüfen meydana gelmesi imkânsızdır. Sırf bunu anlatsa yeter devlet. Başka bir şeye gerek yok.  

Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "4 Kasım 2011tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  
adresinden seyredebilirsiniz. 

...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder