15 Ocak 2012

Nur Cemaatleri


Allah ahir zamanı o kadar sanatkâraneyaratmış ki, 2011’e gelmemize rağmen insanlar daha hala Hz. Mehdi (as)’ın farkına varamıyor, deccaliyetin farkına varamıyor, İttihad-ı İslam’a doğru geliştiğimizin farkına varamıyorlar.İslam çığ gibi gelişiyor, bunun da farkına varmıyorlar. Küfür mum gibi eriyor, bununda farkına varmıyorlar. Çünkü Allah o kadar yavaş vakti geliştiriyor ki, mesela saatin akrep ve yelkovanı;çok dikkat verilse bile zordur takip etmek, çok çok yavaş gider. Allah da tarihi öyle çok yavaş akıtıyor, çok yavaş geliştiriyor. O yüzden farkına varamıyorlar. Mehdiyet de elini kolunu sallayarak faaliyet yapıyor. Deccaliyet de faaliyetini çok rahat yapabiliyor. Hz. İsa Mesih (as) da.
Hz. İsa Mesih (as) işin doğrusuHz. Mehdi (as)’ın kuracağı sistemin üstünde rahat bir zemin bulacaktır. 

Ana güç, ana hizmet Hz. Mehdi (as)’da olacaktır. Hz. İsa Mesih (as)’ın küçük bir talebe topluluğu vardır. Mehdiyete dayandırarak Hıristiyanlığı hâkim edecektir. Hıristiyanlığın içerisindeki İslamlığı, İslamiyet’i. Yani Hıristiyan âlemini Kuran’a Mehdiyete dayandırarak çevirecektir Hz. İsa (as). Çünkü “hazır kitap bulacak” diyor. “1400 tane, bir sandık içinde, Peygamberimiz (sav)’in mührünü taşıyan kitap bulacak Hz. İsa (as)” diyor.Çok net ifade var; “Peygamberimiz (sav)’in mührünü taşıyan 1400 tane kitabı bir sandığın içinde bulacak,onunla tebliğ yapacak” diyor Peygamber Efendimiz (sav), Hz. İsa Mesih (as) için.Belli ki Mehdiyet vesilesiyle, kanalıyla yapacak. Mehdiyeti çok net görürüz ve göreceğiz, bence görüyoruz da, inşaAllah.

Mehdiyeti anlamak için Risale-i Nur’u anlamak şarttır.Risale-i Nur anlamayan, Bediüzzaman’ı anlamayan Mehdiyeti anlayamaz. Deccaliyeti de anlayamaz. Bak Risale-i Nur’a tavır alanların tavrını görüyor musun, ne hale geliyorlar? Mesela bak Süleyman Hilmi Tunahan HazretleriBediüzaman’ı çok sevmiştir. Müthiş iltifat etmiştir. Çok muhabbetini belirmiştir. Allah onun yolunu açmıştır. Çok başarılı olmuştur. Muvaffak etmiştir Allah. 

Bediüzzaman’a muhalif olanları Allah perişan ediyor, bak görüyorsunuz. Bir şekilde ızdırap, acı, belalar, her yönde zayıflık o insanları sarıyor. Müthiş bir güçsüzlüğe düşürüyor Allah.Ama Risale-i Nur’a temessük edenler-çünkü bir Kuran tefsiridir Risale-i Nur- her yönde başarılı oluyorlar. Mesela Fethullah Hocamız’ın cemaati Risale-i Nur’a temessük ettikleri için Allah yollarını açtı, başarılı oldular. Ki küçük bir cemaat, çok dezavantajları var, çok dezavantajlarla hareket ediyorlar. Buna rağmen dünya çapında destek gördüler. Bu Risale-i Nur’un bereketidir inşaAllah. Yeni Asya grubuda küçük bir gruptur ama çok samimi, halis bir gruptur. Sungur Ağabey’in topluluğu da öyle, çok halis bir topluluktur. Bak, koskoca Rusya’yı heyecanlandırıyorlar.

Rus polisi geçenlerde Nur talebelerini yere yatırmış, eve baskın yapmış. Tabii gereksiz, bilmediklerinden tedirgin oluyorlar. Hâlbuki Nur talebeleri Rusya için bir berekettir. Rusya daha zengin olur, asayişi daha güzel olur.Bir kere uyuşturucu kalkar, alkol bağımlılıkları kalkar, devleti yıkıcı bir faaliyet olmaz. Yobaz saldırganlığı, hani diyorlar ya “radikal unsurlar” diye, radikal unsurlar olmaz. Rusya için bir güvencedir. Ama tabii farkında değiller. Biz de onların farkına varması için uğraşıyoruz, anlatıyoruz.

Benim sevgim milyonlara yeter, milyarlara yeter inşaAllah. Hiç bölünme olmadan. Mesela bazı insanlarda öyle bir korku vardır.“Sevgim bölünür” diyor. Sevgi niye bölünsün? Ne kisevgi bölünsün? Peygamberimiz (sav) bütün ümmeti seviyordu, sevgisi bölünüyor mu? Bütün herkes Peygamberimiz (sav)’i seviyor, Peygamberimiz (sav) de bütün ümmeti seviyor. Nerede sevgi bölünmesi var burada? Bende bütün kardeşlerimi çok seviyorum, onlarda beni seviyorlar.Sevgi bölünmesi olmaz.


Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "10 Kasım 2011tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  
adresinden seyredebilirsiniz. 

...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder