15 Ocak 2012

Tereddüt

Hz. İsa Mesih (as)’da insanlarda tereddüt olabilir yalnız. Yani “acaba o mu” diyeceklerdir. O kadar sorun değil. İslam’ın dünyaya hâkimiyeti mevzu bahistir. Bu olacak. Ama tabii çok harikadır Hz. İsa Mesih (as)’ın görünmesi, çok şaşırtıcıdır. Ben Hz. Mehdi (as) konusunda fazla bir şaşırma olacağını zannetmiyorum. Çünkü Hz. Mehdi (as)’da da kuşku olacaktır. Hadislerden bu anlaşılıyor. 


Diyor ki mesela Peygamberimiz (sav) “Kûfe’deki arifler onun gerçek Mehdi olduğunu daha iyi bilecekler” diyor. Şimdi bu ne demektir? Demek ki genel bir kuşku olacak,bu çok normal.“Acaba o mu, değil mi?” diye, olabilir. Belki “yetenekli bir insandı, zeki bir insandı, şartları iyi değerlendirdi, Amerika, Rusya, Masonlar destek oldu. Dünyadaki ekonomik krizi de göz önüne alırsak, başka da bir yol kalmadığı için, komünizmin kapısı da kapalı olduğu için, denenmemiş bir sistem olduğu için uygun gördüler, oda sevgiyle, muhabbetle çıktığı için insanlar kabul etti” diyebilirler. Muhtemelen ona benzer bir şey olacaktır. 


Zannedildiği kadar öyle yüzde yüz bir kanaat oluşmaz. Çok ciddi bir zannı galip olur ama yüzde yüz bir kanaat oluşmaz. Hz. İsa Mesih (as)’da da öyle, ciddi bir zannı galip olabilir ama yüzde yüz kanaat ancak vahiy ile olur inşaAllah. Yani hüsnü zan edilecek,“Allah-u alem odur”denecek.



Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "10 Kasım 2011tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  
adresinden seyredebilirsiniz. 

...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder