15 Ocak 2012

Yobazlıkla Mücadele

Şimdi yobaz deyincetabii yobazdan sırf nefret edip ezmek değil de, yobazı adam etmeye çalışmak lazım. Yobazdan nefret edip dışlamak akılcı olmaz. Nezaketiyle, akılcı bir şekilde yobazı makul, Müslüman çizgiye getirmeye çalışmak, Kuran’ın çizgisine getirmeye gayret etmek lazım.


Hani bazı tipler vardır,“yobazları ezelim, kafalarını ezelim” falan. Bu çok zalimliktir, münasebetsizliktir. Çok psikopatça bir hareket olur o. Müslüman öyle bir şey yapmaz. Şefkatle onları kurtarmak lazım. Çünkü onlar her halükarda Allah’ın kullarıdır. Acımak lazım. Başkası da batabilirdi. Bizlerde Allah esirgesin, o belanın içine girebilirdik. Şefkatle, kurtaracak yönde, akılcı bir üslupla devam etmek lazım. 


Ama yobazlık tabii bir örümcek ağı gibi birbirine bağlı bir sistemdir. Bir yobazı diğer yobaz sürekli motive eder. Teşvik eder. Birbirine zincir bağıyla bağlıdır yobazlar. Bir yerinden zinciri çekersen yobazın, diğer yerden ona bağlı olduğu için oda hareket eder.Yobaz yobazdan pek kopmaz ve bir klan halinde hareket ederler. Yani bir sürü halinde hareket ederler. Dolayısıyla hak olan, doğru olan bir şeyifark etse dahi yobaz kabul etmez kolay kolay. Çünkü enaniyet esastır yobazlıkta, gurur esastır. Kendi grubunu, cemaatini yobaz büyük görür. En büyük görür. En üstün görür. Dolayısıyla bütün diğer Müslümanlardan nefret eder. Onları kafir ve dinsiz olarak, fasık olarak görür. Aşağı görür. Hatta yok edilmesi, öldürülmesi gereken mahlûkat olarak görür. O yüzden gözü dönmüştür yobazın. 


Ona kendi yöntemiyle karşılık verilmez. Ona akılcı olarak, şefkatle karşılık verilmesi lazım. Tabii netice alınmayabilir ama yine sevabı alırız, inşaAllah.


Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "10 Kasım 2011tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  
adresinden seyredebilirsiniz. 

...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder