16 Ocak 2012

Çeşitli Konular Hakkında



(Bir izleyicinin mailinde “Muhsin Yazıcıoğlu” ifadesi üzerine)
Muhsin Yazıcıoğlu denmez, Şehidimiz Muhsin Yazıcıoğlu denir. Babanın oğlundan bahseder gibi olmaz. Nezaketli ol. Bütün ömrünü Allah’a, Kitaba adadı, akıl almaz çileler çekti. Allah’tan kork. Hitap ederken sevgi cümlesi kullan. Arkadaşına mı hitap ediyorsun? Ne çileler çekti Erbakan Hocamız, ne acılar çekti, ne iftiralar, ne hakaretlerle karşılaştı. Dişiyle, tırnağıyla o mevkiye geldi. Muhsin Yazıcıoğlu şehidimiz de öyle, o mübarek ne çileler, ne ıstıraplar çekti, kahpece bir tuzakla şehit edildi.

(“Hücreler çoğalırken DNA da bir tamir mekanizması var, bu mekanizma olmasa anormal hücreler çoğalmaya başlıyor. Daha fazla çoğalarak dokulara ve organlara yayılıyorlar kanser, tümör bu şekilde oluşuyor.”)
Kanserin ilmi olarak nasıl olduğunu anlatmış olduk. Eğer Allah bize böyle güzel bir sistemle imkan vermiş olmasaydı, böyle güzel bir sistemle bizi donatmış olmasaydı hemen kanserleşerek kısa sürede insanlar ölebilirdi inşaAllah. Allah koruyucu, güzel bir mekanizma kurmuş ama bazen kaderde Cenab-ı Allah, o kişinin vefatına hükmettiğinde, o hücreler emir veriyor onlarda bu tarz bir eylemde bulunuyorlar.

(“Allah’ın dünyayı ve güneş sistemini çok çok güzel bir yaşam aralığında yaratmasını açıklamak istiyorum. Bunun yakalanması çok zor. Big Bang’in patlama hızı yüz bin milyon kere milyonda bir patlaması daha yavaş olsaydı imkansızdı evrenin oluşması çünkü evren hemen içine çökecekti. Biraz daha hızlı olsaydı da yine evren oluşmayacaktı. Çünkü, bu sefer partiküller çok hızlı dağılacaktı. Gezegenler, yıldızlar oluşamayacaktı.”)
Sırf şu bile yaratılışın delili. Bakın hassas ölçüye bakın. Müthiş bir hassas ölçüyle ilk yaratılışta başlıyor zaten. Bir düşünün boşluk var, sadece boşluk. Allah “ol” diyor birden bire milimetrenin milyonda biri kadar bile hata yapılmayacak şekilde mükemmel bir patlama meydana geliyor ve bir anda evren oluşuyor boşluktan. Bu emri kim veriyor? Durduk yere boşluk ya boşluk yani, sıfır hacim, sonsuz yoğunluktaki boşluk. Birden bire Allah’ın bir emriyle boşluktan kâinat birden bire oluşuyor. İlk emri vermesiyle başlıyor. Ve birden zaman oluşuyor. Zaman yok daha önce, bak yalnız daha önce zaman yok. Birden zaman oluşuyor ve mekan oluşuyor. Ne zaman var, ne mekan var.Bir anda zaman ve mekanı Allah oluşturuyor. Daha önce sıfır hacim, sonsuz yoğunluk, boşluk, hiçlik. Bir anda Allah’ın “ol” demesiyle beraber anında zaman başlıyor. Durmuş bir saat düşünün tık, tık, tık hemen başlıyor. Birden zaman başlıyor ve birden mekan başlıyor. Daha önce ne zaman var, ne mekan var.

(Bakterilerin antibiyotik direncinin evrimin değil üstün bir yaratılışın göstergesi olması ve 3.6 milyar yıllık bakteri fosillerinin olmasıyla ilgili)
Bakteride akıl görüyoruz, kromozomlarda akıl görüyoruz, proteinlerde akıl görüyoruz. Her gün hayrete düşüyoruz. SübhanAllah, maşaAllah, elhamdülillah.
Milyonlarca senelik dönemin her dönemine ait bakteri fosilleri var. Hep aynı, hep aynı, hep aynı. Son ana kadar, en başından en sonuna kadar bakteri gelmiş hep bakteri gidiyorlar. Milyar yıl. Yüz milyon yıl öncesinde de aynı, bir milyar yıl öncesine bakıyoruz, yine aynı. Hiç değişikliğe uğramamışlar maşaAllah. Yani kaşı gözü çıkıp samba yapmamış bakteriler. Hep bakteri kalmış.

(İhlas Suresi)
“De ki: O Allah, birdir. Allah, Samed'dir (herşey O'na muhtaçtır, daimdir, hiçbir şeye ihtiyacı olmayandır). O, doğurmamıştır ve doğurulmamıştır.Ve hiçbir şey O'nun dengi değildir.”
Özellikle ahir zamanda Hıristiyanlığın, Muhammediliğe kalbolacağını biliyoruz inşaAllah. Ahir zamanıda anlatan bir ayet aynı zamanda.Çünkü son ayetler genellikle ahir zamana işarettir. Her devre bakmakla beraber özellikle bu ahir zamanın fitnesine, teslis belasının, teslis hastalığının ortadan kalkmasına bir ilaç olarak Cenab-ı Allah o ayeti indirmiş. “Allah birdir” diyor, Cenab-ı Allah.

(Mürekkep balığının 148 milyon yıllık fosili üzerine)
Allah’ın hikmeti ne kadar çok fosilleri var. Fosilin oluşması zaten bir mucize. Allah dalaletin kalelerini yıkmak için Müslümanlara o kadar güzel deliller vermiş ki Cenab-ı Allah. Fotoğraf gibi kalmış. Çok şaşırtıcı, o kadar mükemmel ki, bir tane, iki tane, on tane değil; çok fazla mürekkep balığı fosili var. Kalıp gibi kalmış maşaAllah.

(Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in üstünlüğü hakkında)
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) en büyük olan odur. Bütün Peygamberlerin, bütün velilerin üstündedir Peygamberimiz (s.a.v.) inşaAllah.

(Taraf Gazetesinde yazar olan ve iddia edilen Ergenekon terör örgütüne karşı mücadelesiyle tanınan Mehmet Baransu, Twitter'da Ekşi Sözlük’e karşı bir mücadele başlatmış. Ekşi Sözlük’te Allah’a, Peygamberimiz (s.a.v.)’e, dinimize yönelik haşa çok çirkin ifadelerin yazıldığını, bu ifadelerle ilgili suç duyurusunda bulunduğunu açıklaması hakkında)
Aferin. Allah Allah, kim bu delikanlı? Aferin aslana maşaAllah. Hayret maşaAllah. Dindar bu delikanlı öyle mi? Dinden yana, haktan yana, iyilikten yana, aferin Mehmet’e. Allah hidayet versin, Allah ömrünü uzun etsin. Aslanımız maşaAllah. Biz bu heriflere çok kere dava açtık. Hatta kapatıldı. Dava açtık, arkadaşlar dava açtılar. Kapatıldı ekşi sözlük bir ara.Halende devam ediyor.
 
(Bakteri kamçısının sn de 1500 devir yapması, dünyanın en gelişmiş motorundan daha hızlı olması, yüzde yüz enerji dönüşümü sağlaması, aynı zamanda mekanik olarak insanın tasarlayabileceği tarza tam uygun bir şekle sahip olması ile ilgili iman hakikati üzerine)
Bunları bilip de iman etmemek, ben düşünemiyorum artık.  Ne diyeyim ben bu insanlara? İnsan aklının çok çok üstünde bir akıl, maşaAllah. Evrimciler bilimin başlarını böyle belaya sokacağını bilseler, bunlar bilime bütün güçleriyle karşı koyardı. Bilimi savundular, bilimi savundular, bilim de onları ham yaptı. Onlar zannetti ki bilim dinsizliği getirecek. Baktılar bilim, dinin tam açıklayıcısı, tefsircisi. Çok muhteşem oldu. Allah kendi oyunları içerisinde kendilerini boğmuş oldu, maşaAllah.



Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "20 Kasım 2011tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  
adresinden seyredebilirsiniz. 

...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder