15 Ocak 2012

Maddi Yardım İsteyenlere

Ben şimdi bu tebliği bırakıp bu çalışmaları bırakıp, Allahaşkına böyle şeylerle uğraşırsam vicdanın kabul edecek mi?


Bizim on liramız bile çok kıymetli. Ben on liraya bir kitap alır, bir insanın imanını kurtarmasına vesile olurum.Bizim bütün gücümüzü, bütün imkanımızı Allah yoluna harcamamız, Allah yoluna sarf etmemiz gerekiyor. Dikkatimizi, zamanımızı, paramızı, imkânımızı her şeyimizi. Sen neden bahsediyorsun? Sen klasik ticaretten bahsediyorsun. Dava adamına, mücadele adamına söylenecek söz mü şu, biz davayı,mücadeleyi bırakacağız? 


Birçok insanın imanına vesile olmak için gece gündüz gayret ediyoruz. Elimize geçen en ufak birimkânı bile İslam’ı, Kuran’ı anlatmak için kullanıyoruz. Ticari batıkları kurtarmak için imkânlarımızı, onunla mı uğraşalım şimdi? Bunu yapabilecek akrabaların vardır, çevren vardır, imkânların vardır. İş adamısın, bankadan kredi alabilirsin. Helal olarak bu işi yapan yerler var, bankalar var. Ne bileyim, işyerini ipotek ettirerek mi olur,başka türlü mü olur? Bir şekilde banka kredisi alınıyor. O şekilde yapabilirsin.


Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "14 Kasım 2011tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr
adresinden seyredebilirsiniz. 

...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder