15 Ocak 2012

Sevgide Yaş Farkı


(Bir izleyicinin “Kim Kardashian Hanımı ben hiç sevemiyorum. Neden derseniz; çok açık giyinmesi, ayrıca kendinden çok ufak yaşta bir çocuklarla ilişki yapmış olması, benim ona olan sevgimi azaltıyor. Lütfen bu konu hakkında açıklamayı benden esirgemeyin.” Şeklindeki sözleri üzerine)

Bir kere Kim Kardashian çok tatlı, acayip güzel bir hanım, çok şeker, yani görünüşü de çok güzel, zevkli, kaliteli, hoş bir kadın. Çok çok güzel, sevgi dolu. Bakışları da çok sıcak, çok tatlı. Cahilliği ayrı. İslam’ı, Kuran’ı bilmeyince, o olur. Yani onlar Fetret ehli gibi. Sen ona İslam’ı, Kuran’ı anlattın da kabul etmedi mi? 

Sakın ha. Müspet birisi olduğu belli. “Kendinden çok ufak yaşta biriyle...”; bir kere sevgi, ben tabii ki onun ilişkisi açısından zaten istemem öyle bir şey yapmasını da, fakat ilişkide yaş diye bir konu yoktur. Hz. Ayşe (ra) çok küçük yaştaydı, Resulullah (s.a.v.) altmış üç yaşındaydı, evliydi Hz. Ayşe (ra) ile. Bu cahiliye mantığıdır; yani “parası parasına uygun, davul bile dengi dengine vurur, boyu boyuna uyacak, yaşı yaşına uyacak, parası parasına uyacak” bilmem ne. Öyle bir şey yok. 

Takva ise, güzel ahlaklı ise, ne yaşın önemi vardır, ne paranın önemi vardır, ne şunun, ne bunun, ne tipin, ne boyun. Bütün mesela takva ve akıllı olmasıdır.Yani akıl gücünün etkisi çok yüksektir. Akıl insanın ruhunu müthiş zenginleştirir. Akılla sevgi oluşur, tutku akılla gelişir. İnsan karşısındakinin değerini akılla bilir. Lafını, sözünü düzgün konuşmayı akılla yapar. Mesela bir tane sözle bile insan soğuyabilir. İnsan zayıf varlıktır, hassas varlıktır. 

Mesela bir kadın bir sözden soğuyabilir, tek bir hareketten soğuyabilir. Yani mümin de öyle, mümin erkekler için de bu geçerlidir. Dolayısıyla Kardashian’ı ben tavrını, tatlılığını çok güzel buluyorum. Çok çok nefis güzel bir kadın, çok çok hoş bir hanım. İslam anlatılmış olsa, severek ve isteyerek, coşkuyla İslam’ı yaşayacağına kanaatim var. Çok şeker bir hanım. “Kendinden ufak yaşta”, belki dikkat çekmek için evlenmiştir. O mantıkta zaten onlar yani olabilen şeyler. Çünkü İslam’ı bilmiyor. Ama ufak yaşı suç gibi göstermen yanlış, helaliyle olmuş olsaydı, kendinden çok büyük bir yaşta biriyle de evlenebilir, kendinden çok küçük yaşta biriyle de evlenebilir. Yani öyle bir konu yok. Onun mantığı da yok, anlamı da yok. Resulullah (s.a.v.)’de gördük, değil mi? Büyük yaşta evlenebiliyorsa, çok küçük yaşta da evlenebilir. Yani mesela, otuz yaşında bir kadın yirmi yaşında bir gençle de evlenebilir, eğer takva ise, güzel ahlaklı ise veyahut yirmi yaşındaki bir kadın, elli yaşında isterse altmış yaşındaki bir kişiyle de evlenebilir. 

Gönül onun değil mi? Sevgi onun değil mi? Yani toplum baskısına göre, kurallara göre olmaz bu, takvaya göre olur. Yani istiyorsa olur. Niye olmasın? Helaliyle olduktan sonra.
Coşkuyla, kaliteli bir sevgi varsa, müthiş heyecan duyuyorsan. Nüfus cüzdanına bakıyor, “olmadı”. Sanki bir işe giriyor, yani devlete, bir resmi müesseseye giriyor. Ne alakası var yaşla, kiloyla bu işin, ne alakası var sevginin? Sevgi ruhtaki şiddetli bir güçtür. Sen onu onda buluyorsan, tamamdır. 

Ne fark eder yani? Mesela Peygamber efendimiz (s.a.v.) gençken, Hz. Hatice (ra) annemiz yaşlıydı. Çok ileri yaştaydı ondan. Ama onunla evlendi. Bu Allah aşkıyla olan bir şey, çok güzel bir şey. Hz. Ayşe (ra) da çok küçük yaştaydı, Peygamber Efendimiz (s.a.v.) altmış üç yaşındaydı, yine Allah aşkıyla evlendiler. Böyle kurallar çıkarmayın. Böyle, kendi kendinize bir kural çıkarıyorsunuz, o kuralın etkisine giriyorsunuz. Yani bir put meydana getiriyorsunuz, o puta uymak durumunda kalıyorsunuz. Böyle kural olmaz. Yani insanlar kendi yaptıkları kurallara, kendileri hapsolursa, bu eziyet, işkenceden başka bir şey değildir. Yani kendi putuna, kendi tabi olmuş gibi olur, olmaz öyle şey.




Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "11 Kasım 2011tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  
adresinden seyredebilirsiniz. 

...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder