08 Ocak 2012

Sonsuz Yaşam


Zaten sonlu olmak acayip bir şeydir. Zaten garibimize gidiyor değil mi sonlu olmak? Mesela hayret ediyor, herkes şaşırıyor. İçgüdü olarak biliyoruz. Sonlu olmak bize mantıklı gelmiyor. Sonsuz olmak normal geliyor. Onun için cennette sonsuzluk başladıktan sonra zaten insanlar normal hayatını yaşamaya başlıyor. Yani gerçek hayatını yaşıyor. Ondan sonra da aklına o tip bir şey gelmez. Ama cennette de iman devam ediyor. Yine Allah’a güven üstüne kuruludur cennet. Çünkü Allah esirgesin adam orada düşünebilir. “Allah acaba beni sonsuza kadar yaşatacak mı?” diye düşünebilir. Mümin Allah’a güveniyor, gönlü rahat. 

Mesela Hz. Adem (as) kuşkulanıyor biliyorsunuz cennetteyken. Şeytan “sen sonsuz olmayacaksın” diyor. “Orada bir ağaç var. Onun meyvesinden yersen ondaki madde etki edecek sana ve ondan sonra sonsuz olursun” diyor. “Allah’ın öyle söylemesi doğru değil diyor -haşa-”, “o sana söylenen söz doğru değil. Git o meyveden ye.O zaman sonsuz olursun” diyor. “bana güven. Doğru söylüyorum. –Haşa- Allah doğru söylemiyor” diyor. Hz. Adem (as) inanıyor. Allah’ın hikmeti, hayret edilecek şey. Karısı da inanıyor, kendi de inanıyor. Gidip yiyorlar. 

Yedikleri anda üstlerindeki o cennet elbisesine ait görüntüyü Allah bir anda kaldırıyor. Sonra cennet yapraklarını oradan alıp yapraklarla örtüyorlar. Vücutlarını örtmeye çalışıyorlar. Sonra biliyorsunuz dünyaya, dünya boyutuna Allah onları indiriyor. 

Sonra dünyadaki aczi görünce, vücudunun doğal ihtiyaçlarını, aczini görünce Hz. Adem (as) ağlıyor. Çok müteessir oluyor. Tahmin etmediği bir şey, hiç aklına gelmeyen bir şey insanın böyle acz içinde olabileceği, böyle bir şeyin olacağı. Çok şaşırıyor vücudundaki o özelliği görünce. Çünkü alışmış cennette hiç öyle bir ihtiyaç olmadığı için. Bakıyor dünyada herşey çok çetin. Tabii mükemmel bir iman, mükemmel bir kişilik oluşuyor. Ondan sonra Cenab-ı Allah onu cennete aldı. 

İmtihanın ne kadar gerekli olduğunu da görüyoruz. Hani diyorlar ya bazıları “imtihana ne gerek var? Direkt cennete gitseydik” diyor. İşte zannettiğiniz gibi olmuyor. Allah esirgesin o zaman Allah’tan yine şüphe edebiliyor cennette de. Allah’ın verdiği sözü tutmayı bilmiyor bazen. Bilmeyebiliyor bu şekilde.  

Çünkü namus kavramı cennette de var. Mesela, helale, harama titizlik cennette de vardır. Müslüman buradaki aldıkları terbiye ile gidiyor. Orada Allah’tan korkar yine. Hem sever, hem korkar Allah’tan.  Allah korkusu cennette kalkmaz. Her zaman Allah’tan korkacak, her zaman da Allah’ı sever mümin, inşaAllah.

Allah son derece Halim’dir, sonsuz Halim’dir, sonsuz merhametlidir. Bize merhameti öğreten O’dur zaten. Acıma hissini öğreten, affetmeyi öğreten, şefkati öğreten O’dur. Biz O’ndan öğrendiğimiz merhametle bu konuları öğreniyoruz zaten. Allah’ın dilemesiyle öğreniyoruz inşaAllah.

Fakat cehennem ateşi ve cehennemdeki olaylarla hiç tahmin etmediğimiz şekilde karşılaşabiliriz. Mesela cehennem zincirlerini biz kafamızda maden, metal zincir olarak görüyoruz. Hiç tahmin etmediğimiz bir zincirle karşılaşabiliriz. Mesela cehennem kapıları var, cennet kapıları var. Biz metal kapı olarak düşünüyoruz veyahut ahşap kapı gibi. Hiç tahmin etmediğimiz ışık kapılar olabilir. Boyut kapıları olabilir. Hiç tahmin etmediğimiz şeyler olabilir. Yani Allah onu açıklamaya mecbur değildir. Sadece “iman edin” diyor. Orada göreceğiz. Detayları hakkında Allah hiç bilgi vermemiş. Zaten “hiçbir göz görmedi, hiçbir nefis tatmadı” diyor Allah. Bilmiyoruz. Yani bizim tam kavrayabileceğimiz gibi değil. Ama uykudan uyanır gibidir. Bir uyandın mı tamamdır inşaAllah.

(Nahl Suresi, 18)
“Eğer Allah'ın nimetini saymaya kalkışacak olursanız, onu bir genelleme yaparak bile sayamazsınız. Gerçekten Allah, bağışlayandır, esirgeyendir.”
Ucu bucağı olmayan bir nimet denizindeyiz. Atomlar bir nimet, moleküller bir nimet, madde bir nimet. Su nimet, çiçekler nimet. Böcekler, her şey nimet. Her şey çok güzel maşaAllah.




Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "7 Kasım 2011tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  
adresinden seyredebilirsiniz. 

...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder