08 Ocak 2012

Kimleri Dost Edinmemeliyiz?


“Müşrikleri de dost edinmeyin” diyor Allah. Ahlaksızları da dost edinmeyeceksiniz. İmansızları. Yani Hıristiyan’ın ahlaksızı var, Yahudi’nin de ahlaksızı vardır. Müslüman’ın da ahlaksızı vardır. Onu da mı dost edineceksin? Adam mesela kızına tecavüz ediyor, ahlaksız adam. Dost mu edineceksin? 

Ne yapacaksın? Uzak duracaksın. Hıristiyan’ın da haysiyetsizi olur, Yahudi’nin de olur. Her toplumda olur bu. Kastedilen budur. Yoksa mazlum, kendi halinde duran bir Hıristiyan’ı dost edinmeyin anlamında değil. 

Çünkü ayetle çelişiyor o zaman o ifadeleri. Çünkü ayette Allah “evlenebilirsiniz” diyor. Evlenmek ne demektir? Dost edinmiş oluyorsun evlenmekle. Aynı yastığa baş koyuyorsun. “Canım” diyorsun, “sevgilim” diyorsun, “aşkım” diyorsun. Bağrına basıyorsun. Karısı artık. Ayet, Yahudi ve Hıristiyan’la evlenebiliyorsun. Şimdi “ben seni dost edinmedim” mi diyecek adam evlendiğinde? Ne diyecek? Oradaki ayetin esbabı nüzuluna bakmak lazım. 

Neyi kast ettiğine bakmak lazım o ayetin. Ayet onların yanlış tavırlarına, yanlış inançlarına tabi olmamayı söylüyor bize ayet. Yoksa “kendi halinde mazlum bir Hıristiyan’a karşı düşmanca bir tavır sergileyin” demiyor Cenab-ı Allah veyahut bir Musevi’ye karşı. 

Çünkü “müşrikleri de dost edinmeyin”  diyor Allah. Ondan hiç bahsetmiyorlar niyeyse. Müşrik nedir? Allah’a şirk koşan her türlü ahlaksız, yobaz takımı. Peki mesela fısk içinde olan fasığı dost edinebiliyor musun? Ona karşı da tavırlı oluyorsun. Mesela ahlaksızlık yapıyor, zulmediyorsa, zalimse uzak duruyorsun. Onun gibi. 

Ayeti ayetle tefsir edersin. Ayeti ayetle tefsir etmeyi bilmiyorsunuz. Diğer ayetleri o zaman inkar mı ediyorsun? Bak, diyor ki, “Hıristiyanız diyenleri size daha yakın bulacaksınız” diyor Allah. İnkar mı ediyorsun? “Hıristiyan ve Musevilerle evlenebilirsiniz” diyor Allah. Bunları inkar mı ediyorsun? Hıristiyanların zulmedenleri, ters hareket edenleri Kuran’da kast ediliyor. Yani İslam’a, Kuran’a saldıranları kastediliyor, kendi halinde bir Hıristiyan değil. Ayetin devamına bakmıyorsunuz ki. Ayetin devamını okudun mu? Okumadın. Diğer ayetleri kabul etmiyor. 

Bunlar parça bölücü. “Ayetin bu kısmını kabul ederim. Öbür kısmını kabul etmem” diyor. Kaç defa açıkladık artık? Peki o zaman Peygamberimiz (sav) niçin Hıristiyan hanım aldı? Neydi? Düşmanı mıydı? Düşmanı olduğu için mi aldı? Musevi hanımla niye evlendi Peygamberimiz (sav)? Düşman olduğu için mi evlendi?  Maria bizim annemiz. Hürmetle yad ediyoruz. Hıristiyan’dı. Peygamberimiz (sav) onu aldığında Hıristiyan’dı. Peygamber (sav) bilmiyor da siz mi biliyorsunuz? Allah bilmiyor da (haşa) siz mi biliyorsunuz? 

Var ya ayette, “İçkiliyseniz namaza yaklaşmayın” şimdi bunlar sadece, “İçkiliyseniz” i alıyorlar, yada sadece “namaza yaklaşmayın” ı alıyorlar. Mesela, “içki” yi çıkartırsan sen, “namaza yaklaşmayın”. O zaman namaz kılmayacaksın sen. Ayetin bütününü alacaksın. Ayeti ayetle tefsir edeceksin. Diğer ayetlere bakmıyorsun ki.



Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "7 Kasım 2011tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  
adresinden seyredebilirsiniz. 

...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder