03 Ocak 2012

Rusya'da Nurculuk


(Rusya’da Nurculuk Faaliyetlerinin Yasaklanması hakkında)

Şimdi televizyondan da anlatırız... ama asıl Rus Büyükelçiliği’yle görüşelim. Daha önceki senelerde görüşmüştük. O faydalı olur inşaAllah. 

Çünkü hakikaten Nur talebelerini tanımıyorlar. İtin kopuğun böyle aşağılık adamların iftiralarından biraz irite oluyorlar tahmin ediyorum. “Bunlar sizi batıracak, mahvedecek, şöyle olacak böyle olacak” diye. 

Münafıklar, kafirun ve kafirat, münafikun ve münafikat alçakça iftiralar atıyorlar Müslümanlara, Nur talebelerine. Ruslar da tedirgin oluyorlar anladığım kadarıyla. Detaylıeğer anlatırsak, konuşursak bir rapor tarzında sunarsak onlarla da görüştürebiliriz. 

Gereksiz korkuları. Çünkü Nur talebeleri asayişi muhafaza eden, devletin yapısının bozulmasını istemeyen bir ruh hali içerisinde oluyorlar, kişilikli oluyorlar. 

Bediüzzaman’ın anlattığı odur. Demokrasiyi savunurlar, demokrattırlar. Şiddete şiddetle karşıdırlar. Şiddete karşıdırlar, şiddeti hiçbir şekilde kabul etmezler. Barışla, bilimle, sevgiyle İslam’ı anlatma taraftarıdırlar. Dolayısıyla bir yanlış anlaşılma var. 

Onu kapsamlı olarak onlara anlatacağız. Anlatırız o zaman mesela hallolur inşaAllah.



Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "1 Kasım 2011tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  
adresinden seyredebilirsiniz. 

...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder