16 Ocak 2012

İsmail Mutlu


(Bir izleyicinin İsmail Mutlu ile ilgili bir sorusu ve cevabı)

“İsmail Mutlu ile birkaç gün önce bir kitap fuarında karşılaştım. Hadislerde ve Risale-i Nur’a göre Hz. Mehdi (as) ve Hz. İsa (as)’ın gelip gelmeyeceğini sordum”. 
Bak, bu Nur Talebesi ve Risale-i Nur’la geçimini sağlayan bir adam.Risale-i Nur Külliyatı satarak geçimini sağlıyor, İsmail Mutlu. 

“Bu konuda hadislerin yeniden incelenmesi gerektiğini,”...bak işine gelmemiş. 

“Risale-i Nur’da da bu konuda geçen ifadelerin Üstad Hazretleri’nin kendi yorumu olduğunu. Bu yorumlara katılmadığını”.  Bediüzzaman yanlış düşünüyor, diyor. 

“Hadisleride bir daha incelemek lazım” diyor. Buhari, Müslim, Tirmizi, İbni Mace, Süneni Nesih, Süneni Davut; hep sahih hadis kitapları.O zaman bütün külliyatın tamamını reddetmiş olacaksın. 

Fethullah Hoca ne diyor? “Fıkıh konusunda bile bu kadar detaylı hadis nakletmemiştir sahabeler. O kadar çok hadis nakletmişlerdir ki Hz. Mehdi (as) konusunda,tevatür haddindedir” diyor.

“Üstadın da hata yapabileceğini, ayrıca Hz. İsa (as)’ın göğe alınmadığını, eceliyle öldüğünü söyledi”. Kuran ayeti var, artık insaf.



Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "22 Kasım 2011tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını   http://www.a9.com.tr  
adresinden seyredebilirsiniz. 

...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder