15 Ocak 2012

Tebliğ Yöntemleri

Tabii ki biz tebliğde mecburen seçkinci bir politika izlemek durumundayız.Biz Amerika’da gidip hiçbir gücü olmayan, hiçbir etkisi olmayan insanlara gider Yaratılış Atlası’nı verirsek, tebliğ yaparsak tepeden etkiyi yapamamış oluruz. Tabii ki orada biz milletvekillerine, devlet yöneticilerine, CIA yöneticilerine, FBI yöneticilerine, sanatçılara yöneliyoruz ki tavandan tabana etki yapalım. O zaman gücümüz yok olmuş olur. Zaten belirli bir güce sahibiz.


Elimizdeki mevcut gücü en iyi şekilde kullanmamız için en büyük etkiyi yapacak şekilde hareket etmemiz lazım. Dolayısıyla mesela biz Bulgaristan’da halka, İngilizce bilmeyen insanlara gitsek Bulgarca Yaratılış Atlası’nı versek, okusa, etkisi çok zayıf olur. Çok çok dolaylı olur ve gücümüz de ona yetmez. Yani gücümüzü dağıtmış oluruz. Ama Bulgaristan’da İngilizce bilen, yabancı dil bilen, yönetici konumunda, etkili, mesela üniversite hocalarına, lise yöneticilerine, ordu yöneticilerine, polisin yöneticilerine kitapları verir, anlatırsak tepeden ve çok süratli netice almış oluruz. 


Akılcı stil budur. Akılcı yöntem budur. Çünkü imkânın dar. Elinde senin mesela bin tane imkânın var. Bunun binini zayıf etki yapacak yerde kullanırsan olmaz. Ama binini çok etki yapacak yerde kullanırsan en iyi neticeyi almış olursun. Her yerde, her şeyde Allah’ın rızasının en çoğunu aramak lazım. Her şeyde Allah’ın rızasının en çoğu nerede aranır? En etkili olacakta aranır. Biz de en etkili olanı yapmaya çalışıyoruz İnşaAllah. Mesela gidiyoruz mason localarında, Tapınak Şövalyeleri’nin localarında, CIA’ye, Amerikan ordusuna, en önemli birimlerine gidip tebliğ yapıyoruz. Biz Amerika’da herhangi bir kasabasına gitsek, halktan birkaç kişiye anlatsak etkisi çok zayıf olacaktır. Çok çok flu, adeta kaybolacaktır. Ama tepeden etki, tabanı, hepsini kapsar. Eğer biz tabandakilere iyilik yapmak istiyorsak, tabandan başlarsak zarar yaparız. Tavandan gelirsek tabana etkili oluruz. O zaman onlara iyilik yapmış oluruz inşaAllah.


Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "13 Kasım 2011tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  
adresinden seyredebilirsiniz. 

...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder