15 Ocak 2012

Kim Daha İslami?

“İslami” izafi bir şeydir. Mesela Cübbeli cemaatine göre onlar hiç İslami değiller.Onlara göre de Cübbeli cemaati hiç doğru yolda değil, yani işin doğrusu bu. Öyle bakıştalar. İslami, izafidir. İslaminin ölçüsü Kuran’dır. Kuran’a baktığımızda; cehd eden, Allah’ın dinini yayan, İslam’ı, Kuran’ı yayan, deccaliyete karşı mücadele eden cemaat hak cemaattir, doğru yoldadır, topluluk doğru yoldadır.


Biz arkadaş grubumuza bakıyoruz. Mükemmel bir cemaat, mükemmel bir topluluğun yapması gereken faaliyeti yapıyor. Deccaliyete doğrudan ilimle, bilimle atak yapıp cevap veriyor. Ve kimseden çekinmiyor, bir tek Allah’tan korkuyor. Darwinizmi, materyalizmi yerle bir ediyor. Şimdi bu nedir? İslamidir. Kuran’a tam anlamıyla uyuyor, hiç taviz vermeden. Bu nedir? İslamidir. Şefkat ve merhamet hakimiyeti var. Dostluk hakim ve bütün Müslümanları kucaklıyor. Hepsini çok seviyor ve iyi yönlerini arıyor. Bu nedir? İslamidir. O zaman İslami olan neymiş? Kuran’a tam uymakmış. Kuran’a tam uyulduğuna göre, İslami olma şartları en iyi şekilde arkadaş grubumuzda tezahür ediyor demektir.“Sizde niye sarık, cübbe yok, onlarda var?”. İslam’ın ölçüsü sarık, cübbe değildir. Mesela“niye başörtüsü olmayan hanımlar var?”. Başörtüsü olmayan bir hanım veli olabilir, evliya olabilir. Başörtülü bir hanım da gayrimeşru bir insan da olabilir. Yahut tam tersi olabilir. Demek ki ölçü değil. Ölçü nedir? Allah’tan korkmak, Allah’ı sevmek, Kuran’a tam uymaktır. Beş vakit namazlarını kılıyor mu? Kılıyorlar. Helale, harama dikkat ediyorlar mı? Ediyorlar. Kuran’ın bütün hükümlerini uyguluyorlar mı? Uyguluyorlar. O zaman bitti. 


Sarık, cübbeyi ölçü olarak alırsan olmaz. İslami olmanın ölçüsü, Kuran’dır. Badem bıyık, öyle bir şey yok ki Kuran’da, İslam’da. Öyle bir konu yok. Cübbeli’ye göre sakalgöbeğine gelmezse adam doğru yolda değildir. Mesela Nur talebeleri hep sakallarını tıraş ediyorlar. Cübbeli diyor ki: “fasıktır sakalını kesen, harama girer” diyor. Ne olmuş oluyor o zaman Fethullah Hoca’nın talebeleri? Hepsi fasık olmuş oluyor Cübbeli’ye göre. İslami olmamış oluyorlar o zaman. Kanallarında başı açık hanımlar var, dekolte hanımlar var. Çıkartıyor Samanyolu, gösterdik demin. O zaman bu da yine İslami olmamış oluyor değil mi? Değil. Fethullah Hoca cemaati de İslamidir, takvadır. Ama Kuran’a kim hakkıyla daha çok uyuyorsa odur takva olan. Bu ölçüyü ancak Kuran’da bulabiliriz. Kuran’a baktığımızda, Kuran’a titizlikle uyan bir topluluk olduğumuza göre ölçü tam demektir inşaAllah.


Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "17 Kasım 2011tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  
adresinden seyredebilirsiniz. 

..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder