08 Ocak 2012

Spor ve Yaşam


Müslüman kuvvetli olacak. Peygamberimiz (sav)’den hadis var, “Müslüman’ın kuvvetli olanı makbuldür” diyor. Bedenen kuvvetli kastediyor. Kuvvetli olacak Müslüman tabii. Dolayısı ile sporu Peygamber Efendimiz (sav) sünnet kılmış. Kendisi pehlivandı biliyorsunuz, Peygamber Efendimiz (sav). Adale yönünden çok kuvvetliydi, kolları çok kalındı Peygamberimiz (sav)’in, iri kemikli idi. 

O devrin başpehlivanı, yüz kilonun üstünde olanlar başpehlivan oluyor biliyorsunuz. Ağır siklet güreşçisi. Ünlü pehlivan, bölgenin ünlü pehlivanı. Diyor ki Peygamberimiz (sav)’e “sen beni yenersen ben senin peygamber olduğuna şahadet edeceğim” diyor. “Tamam” diyor, Peygamber Efendimiz (sav) meydanlığa geliyorlar, alana. Peygamberimiz (sav) aldığıyla bunu sırt üstü vuruyor böyle. Peygamber kuvveti tabii, müthiş. Tahmin etmiyor. Çünkü Peygamber Efendimiz (sav) orta boylu, çok uzun boylu değil. Çok heybetli, uzaktan bakılınca çok uzun boylu görünüyor ama orta boylu. Adam diyor ki; “boş bulundum, bir şeye geldi, boşluğuma geldi. Ondan böyle oldu” diyor. “Tamam” diyor Peygamber Efendimiz (sav), “bir daha gel” diyor. Alıyor bir daha vuruyor. Ondan sonra söyleyecek sözü kalmıyor. 

Hz. Ali (ra) da mesela çok kuvvetlidir. Müslümanlar için sünnet olduğunu ve Müslüman’ın vasfı olduğunu buradan görüyoruz. Mutlaka Müslüman sporla, şunla bununla, neyse artık yapacağı. Ya doğal sporla veyahut teknik sporlarla adale gücünü arttıracak inşaAllah. Kuvvetli olacak. Zihin gücünü arttıracak, bol okuyacak, genel kültürünü arttıracak. Çok temiz olacak, vicdanlı olacak, merhametli olacak, olaylara akılcı yaklaşacak.

Dünyada bir şey yok. İki günlük dünya. İmanlı yaşadığında insan mutlu, sağlıklı ve güzel oluyor. Öbür türlü Allah esirgesin, kabusa dönüyor. Böyle iblisler, şeytanlar. Korku filmi gibi. Hani var ya böyle, adam uyuşturucu alıyor, birden gözüne görüntüler görünmeye başlıyor. Aynı onun gibidir. İslam’dan, Kuran’dan insan çıktı mı iblisler, şeytanlar, yılanlar artık insanın gözüne görünmeye başlar. Yılan gelir, boynuna dolanır. Bir gelir pislik ayağına dolanır. Allah esirgesin. Çok büyük felakettir. İslam’a girdin mi nur gibi, ışık gibidir. Son derece huzurlu, güzel, bereket içinde yaşarsınız inşaAllah.



Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "4 Kasım 2011tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  
adresinden seyredebilirsiniz. 

...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder