15 Ocak 2012

Hz. Mehdi ve Hz İsa Tanımı


Hakikaten hayret vericidir Peygamberimiz (sav)’in bu kadar detay vermesi. Çok şaşırtıcıdır. Yani çok büyük bir mucize bu. Çok şaşırtıcı bir şey, 1400 sene öncesinden Hz. Mehdi (as)’ı bu kadar detaylı tarif etmesi Resulullah (sav)’in. Hiçbir insanı bu kadar detaylı tarif etmemiş. Sahabeler o kadar çok sormuşlar ki. Sürekli sormuşlar, o da sürekli söylemiş. Bak, “alnı geniştir, alnında bir iz vardır” diyor. “Kaşları kavislidir.Kaşları birbirine yakındır. Kaşları yüksekçedir”yani“gözüyle kaş arasındaki yükseklik yüksekçedir” diyor. Fakat“kaşları birbirine yakındır” diyor. Hani bazı insanların kaşları ayrık olur ya, ortası. Öyle değildir. Mesela “kaş çatma çizgisi tektir” diyor. Çok hayret verici. “Burnu kalkık, küçüktür” diyor. “Gözleri yeşildir” diyor. Sakalının detayına kadar. Benim bildiğim sakal, normal gür bir sakal vardır. “Öyle değil” diyor Peygamberimiz (sav). “Yandan ince, alttan meczum, cezmedilmiştir sakalları”diyor. “Düzeltilmiş bir sakalı vardır”diyor. Hatta Cübbeli açıklıyor, şu bölüm var ya, şurası (kulak ile sakalın arası) “burası parlak ve çok düzgündür” diyor Peygamberimiz (sav). Cübbeli hadislerden istifade edip açıklıyor. Mesela bu çok müthiş bir detay. Mesela “yüzünde bir ben vardır” diyor. Müthiş bir detay. “Saçları siyahtır” diyor. “Yüzünün nuru saçlarına yansır”, “yüzü parlaktır” diyor. “Konuşurken dilinde ağırlık vardır” diyor. Zaman zaman konuşmasının duracağını anlıyoruz. “Omuzları geniştir” diyor. Ama bütün vücudunun geniş olması, “alnı geniştir”,“omuzları geniş”, “karnı geniştir”, “uylukları da geniştir” diyor. Yani boydan boya geniş bir yapıda olduğunu anlıyoruz. “Ayaklarını dışarıya doğru atar yürürken, ayrıktır” diyor. “Sırtında Resulullah (sav)’de olduğu gibi bir ben vardır” diyor. “Sırtında Resulullah (sav) gibi bir ben var” diyor Cübbeli. Bayağı hayretle onu söylüyor. Ve çok güzel Peygamberimiz (sav)’in ismini anarak anlatıyor. Bakın, detaylara bakın. “Sağ ayağında bir ben vardır” diyor. Tanımamak mümkün mü bu durumda? “Sağ göğsünde yaprak büyüklüğünde bir ben vardır” diyor. Bayağı büyükçe, el büyüklüğünde, el ayası gibi. Yahut yaprak büyüklüğünde “bir ben vardır” diyor. Müthiş detaylar bunlar. Alnı;“fırlak alınlı değildir” diyor. Yani dışarıya doğru bombelidir ya alınlar, “bombeli değildir, hafif çukurdur alnı” diyor. “İçeriye doğru hafif çukurdur” diyor. Bu müthiş bir detay. “Gözleri hafif çekiktir” diyor. Müthiş bir detay.Öyle bir eşkâl belirlemesi ki, çok şaşırtıcı.

Hz. İsa Mesih (as)’da Resulullah (sav) diyor “saçları su değmediği halde ıslak gibi görünür”. Altın sarısıyla kestane rengi karışımıdır Hz. İsa Mesih (as)’ın saçları. “Burnu çillidir” diyor. Mesela bak onu göreceğiz, burnunun çillerini. Ama“elleri de çillidir” diyor, ayakları da çilli. Dünya tatlısı. “Omuzları geniştir” diyor. Ama beli ince, Hz. Mehdi (as)’dan ayrı.Onun “karnı geniş”, onun “beli ince” diyor. Atletik yapılı. “Orta boyludur” diyor Hz. İsa Mesih (as) için. “Yüzü pek nurludur” diyor. İsa Mesih (as)’ın da burnu küçük ve kalkık. “Onun gözleri gri ve çok keskindir gözleri” diyor. Annesinden doğduğunda mis gibi kokulu doğmuş. Ve üstünde hiçbir leke olmadan. Bu çok büyük mucizedir. Çünkü çocuklar genellikle kirlenmiş olarak doğuyorlar. “Çok nurlu ve tertemiz doğmuştur” diyor. Tabii peygamber olduğu için yüzünde olağanüstü bir hal oluyor. O hemen anlaşılır. Yaninormal bir Müslüman anlar. Fakat Hz. Mehdi (as) halk arasında gezdiği halde Hz. Mehdi (as)’ı anlayamıyorlar. “Hz. Yusuf (as) gibidir” diyor Peygamberimiz (sav).“O insanları görür, insanlar da onu görür. O insanları tanır ama insanlar onu tanımaz” diyor. “Hz. Mehdi (as)’ıtanımaz”. “Hz. İbrahim (as) gibi uzun ömürlü olacak” diyor Peygamberimiz (sav). “Hz. Eyüp (as) gibi çok çile çekecek” diyor. Tevrat’ta da geçiyor Hz. Mehdi (as)’ın çile çekeceği. Zer âlemindeyken Allah Hz. Mehdi (as)’a diyor ki “çok azap, çok çile çekeceksin. Kabul ediyor musun Mehdiliği?” diyor. “Evet, YaRabbi, iftiharla kabul ediyorum” diyor. Yine soruyor Allah,“YaRabbi iftiharla kabul ediyorum” diyor inşaAllah. Kaderinde Hz. Mehdi (as)’ın çok çile vardır. Bütün it kopuk takımı, ne kadar aşağılık köpek varsa, ne kadar münafık ve münafıkat, kafirun ve kafirat varsa, iblis orduları, deccal orduları olduğu gibi onun üzerine yönleneceklerdir. Onun ve talebelerinin üzerine. Mehdiliğinin bir alameti de budur. İtin kopuğun ve aşağılık adamların Hz. Mehdi (as)’a karşı kin duymalarıdır, inşaAllah.

Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "13 Kasım 2011tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  
adresinden seyredebilirsiniz. 

...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder