08 Ocak 2012

Hz. İsa Mesih ve Deccal


Bediüzzaman diyor ki, Beşinci Şua’da,

Rivayette var ki: İsa Aleyhisselâm Deccalı öldürdüğü münasebetiyle, "Deccalın fevkalâade büyük ve minareden daha yüksek bir azamet-i heykelde ve Hazret-i İsa Aleyhisselâm ona nisbeten çok küçük bulunduğunu" gösterir. (Feycul Kadirs hadis numarası, 4249. Mecmaul Zevait. 8. Cilt 344, Suiti Cemmil Cemavi hadis numarası 10662. Kenzul Ummal 14-330)

Bak, hepsinde kaynak var. Bediüzzaman’ın eserlerinde.
Allahualem bunun bir tevili şu olmak gerektir ki: İsa Aleyhisselâmı nur-u iman ile tanıyan… Bakın, bunu herhangi bir insan söylemiyor. Bediüzzaman söylüyor.  İsa (as)’ın bizzat şahsını, ...İsa Aleyhisselâmı nur-u iman ile tanıyan… Bir insan var ve onu tanıyanlar var. ...ve tâbi olan… Ona tabi oluyorlar. ...cemaat-i ruhâniye-i mücahidînin (mücahit cemaatinin) kemiyeti(sayısı), Deccalın mektepçe (okullar, üniversiteler)ve askerce (dünya ordularındaki askerce bir çok ordu)ilmî ve maddî ordularına nisbeten çok az ve küçük olmasına işaret ve kinayedir.

İsa (as) nasıl çalışma yapacakmış? İlmi. Nerede faaliyet yapacakmış? Askeri birlikler içerisinde ve okullarda. Yüksek okullarda ve askeri birliklerde. Yani generallere yönelik, üniversite hocalarına yönelik. 

“...ilmî ve maddî ordularına nisbeten çok az ve küçük olmasına işaret ve kinayedir. ”Çok az sayıda talebeleri ama bayağı etkili oluyorlar. Yönlendiriyorlar.

“Rivayette var ki, "Deccal çıktığı gün bütün dünya işitir ve kırk günde dünyayı gezer ve harikulâde bir eşeği vardır." Allahu a’lem, bu rivayetler tamamen sahih olmak şartıyla tevilleri şudur: Bu rivayetler mucizâne haber verir ki, "Deccal zamanında vasıta-i muhabere ve seyahat o derece terakki edecek ki, bir hadise bir günde umum dünyada işitilecek.”  “Muhabere vasıtaları”, radyolar, televizyonlar, telefon, telgraf, “ve seyahat”, uçakla, helikopterle. “...vasıta-i muhabere ve seyahat o derece terakki edecek ki”, yani uçaklar arabalar, helikopterler, şunlar, bunlar o kadar hızlanacak ki, “bir hadise bir günde umum dünyada işitilecek”. Mesela bir olay oluyor. Nasıl oluyor? Radyolarda, televizyonlarda hemen işitiliyor. 

“Radyo ile bağırır, şark-garp işitir”, yani doğu batı herkes işitir.  “ veumum ceridelerinde okunacak” bütün gazetelerde okunacak. “Ve bir adam kırk günde dünyayı devredecek” Uçakla her yeri gezebilecek. “ve yedi kıt’asını ve yetmiş hükûmetini görecek ve gezecek" diye zuhurundan on asır evvel telgraf, telefon, radyo, şimendifer, tayyareden mucizâne haber verir.” diyor, Peygamberimiz (sav).

“Hem Deccal, deccallık haysiyetiyle değil, belki gayet müstebit bir kral sıfatıyla işitilir.” Yani diktatör.  

“Ve gezmesi de her yeri istilâ etmek için değil, belki fitneyi uyandırmak ve insanları baştan çıkarmak içindir.”Her yerde İslam aleyhinde, Müslümanlar aleyhinde fitne çıkarmak için gezer, savaş çıkarmak için gezer.

 “Ve bindiği merkebi ve himarı ise,” yani eşeği “ya şimendiferdir” yani trendir“ki bir kulağı ve bir başı cehennem gibi ateş ocağı, diğer kulağı yalancı cennet gibi güzelce tezyin ve tefriş edilmiş.”Yani o oturulan yemek yenilen salonları, iç kısımları.”
“Düşmanlarını ateşli başına, dostlarını ziyafetli başına gönderir. Yani düşman olursa ateş ve bombardımanla, silahlarla yok edilir. Ama dostuysa onlar işte trenlerin en lüks yerlerinde, en güzel salonlarda, en güzel yerlerde yaşarlar. 

“Veyahut onun eşeği, merkebi, dehşetli bir otomobildir veya tayyaredir veyahut … -sükût lâzım!”
Diyor Bediüzzaman. Ünlem koymuş. Bu yakın zamanda ortaya çıkacak. Bir tane daha vasıtası var. Bilinmiyor. İnşaAllah.



Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "7 Kasım 2011tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  
adresinden seyredebilirsiniz. 

...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder