08 Ocak 2012

Necmettin Erbakan ve Kaddafi


Ruşen Çakır Erbakan Hocamızla birlikte Kaddafi’yi ziyarete giden gazetecilerden biri. Yazısında o gün Kaddafi’nin Erbakan Hocamıza karşı üstten ve kibirli tavrı olduğunu ancak yıllar sonra Kaddafi’nin ölüm şekliyle Erbakan hocamızın cenazesi arasındaki farka bakmak gerektiğini yazmış. Hocamızın kendisine yapılan onca eziyete, mağduriyete, engellemelere ve tarihe rağmen hiçbir zaman meşru yollara çıkmadığını söylemesi, Kaddafi’nin ölümü ile Erbakan Hocamızın cenazesi arasındaki devasa farkın demokrasi ve otoriterlik arasındaki farkı gözler önüne serdiğini ifade etmesiyle ilgili:

Şimdi demokrasi memokrasi ile alakası yok. Allah’ın intikamı. Allah intikam sahibidir. Veli kuluna Allah güzel bir son veriyor. Zalim kulunu da rezil rüsva ediyor. Olay bu, zalimse yine aynı zalimliği yapabilirdi. Demokrasi içerisinde de anormallik, zulüm yapanlar var. Demokrasi içerisinde zulüm yapmayan diye bir konu yok ki. Demokratik sistemde Avrupa’da da var. Bir çok yerde var. Türkiye'de de zulüm yapanlar oluyor, demokrasi içerisinde. O Allah'ın intikamı açısından değerlendirilmesi gerekir.


Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "6 Kasım 2011tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  
adresinden seyredebilirsiniz. 

...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder