02 Ocak 2012

Hz. Mehdi (as) ile İlgili Bazı Hadisler



“Onun açık düşmanları fukaha (fıkıh alimleri) olacak.” diyor. O devrin bir kısım âlimleri.

“Hz. Mehdi (as), dini Peygamberin (s.a.v.) zamanında olduğu gibi aynen tatbik edecek.Yeryüzünden mezhepleri kaldıracak.”  Hanefi, Hanbeli, Maliki, Şafii Caferi, alevi hiçbir mezhep kalmıyor.

“Halis ve hakiki dinden başka hiç bir mezhep kalmayacak. Onun düşmanları içtihad alimlerinin taklid edenleri olacak.” Yani Hanefi, Hanbeli, Maliki, Şafii mezheplerine mensup olup Hz. Mehdi (as)’ı kavrayamayan, anlayamayan bir kısım yobaz güruhu.

“Çünkü onlar Hz. Mehdi (as)'ın mezhep imamlarının tersine hükmettiğini gördüklerinde bundan hoşlanmayacaklar”  Çünkü bir uygulama yapıyor, adamlar diyor ki “fıkıh kitabında yok bu. Bizim uygulamamızda yok. Bize anlatılan dinde bu yok. O zaman bu sapık” diyorlar, “anormal”. “Dinimizi yok edecek bu adam” diyorlar, “anormal. Ne yapalım? Aleyhinde yazalım, aleyhinde konuşalım, uğraşalım”.Bütün münafikun ve münafikat,müşrikün ve müşrikat ayaklanacak Hz. Mehdi (as)’a karşı. 

“Çünkü onlar Hz. Mehdi (as)'ın mezhep imamlarının tersine hükmettiğini gördüklerinde bundan hoşlanmayacaklar”.Çünkü mesela Hanefi mezhebinde bir şey söylüyor, Hz. Mehdi (as) başka türlü yapıyor. Şafii mezhebinde söylüyor, başka türlü yapıyor. Bak ne diyor “Çünkü onlar Hz. Mehdi (as)'ın mezhep imamlarının” zaten 4 mezhep imamı var, bir de Caferilik var. Bir de Şia var. Alevilik var, Bektaşilik var.

“Çünkü onlar Hz. Mehdi (a.s.)'nin mezhep imamlarının tersine hükmettiğini gördüklerinde bundan HOŞLANMAYACAKLAR, FAKAT KARŞI DA  GELMEYECEKLER... ONUN (HZ. MEHDİ (A.S.)'NİN ) KILINCI KARDAŞLARIDIR. Kılıcından korktukları için ister istemez hakimiyetine boyun eğecekler. 
ONUN (HZ. MEHDİ (A.S.)'NİN) AÇIK DÜŞMANLARI FUKAHA (FIKIH ALİMLERİ) OLACAK.”  Yani alenen televizyonlardan, radyolardan âlim görünümlü sahtekar yobazlar, üçkağıtçı münafıklar, haysiyetsiz, böyle kanı bozuk, iblis kılıklı şeytanın uşakları internetten, radyolardan,televizyonlardan Hz. Mehdi (as) aleyhine faaliyet yapacaklar. Bunu kim söylüyor? Resulullah (sav) söylüyor.

“Çünkü halk arasında bir imtiyazları kalmayacak.”  Niye kalmıyor imtiyazları? Çünkü Hz. Mehdi (as) onları rezil rüsva edecek de onun için. Radyolardan, televizyonlardan Hz. Mehdi (as) onların ipliğini pazara çıkaracak ve çok aşağılayacak.

“Hatta ahkam hususunda ilimleri de azalacak. Bu imamın gelişiyle alimlerin hükümlerdeki anlaşmazlıkları da giderilecek.” Yani mezhepler arasındaki anlaşmazlıklar da giderilecek. Çünkü 4 mezhep ayrı ayrı hüküm veriyor. “Bu tamamen kalkacak” diyor.
“şayet elinde kılınç (ilim) olmasaydı onun ölümüne fetva verirlerdi.”
O kadar azgın, o kadar gözü dönmüş, kudurmuş köpek gibi saldırgan olacaklar. Çünkü kan istiyor ya sürekli.Bak ne diyor; “Bir kısım fakihler onun ölümüne fetva verirlerdi.”;âlim, hoca görünen bir kısım sahtekârlar.

“Onu en çok Kufe’deki arifler sevecekler.” Yine de Şia içerisinde, Caferilerde, Alevilerde, Bektaşilerde daha çok bir sevgi olacağı, hakikaten de Hz. Mehdi (as)’ı daha çok severler Şiiler. Bilinir, inşaAllah.

“Çünkü hakiki Mehdi olduğunu ancak onlar anlayacaklar” diyor inşaAllah. Onlar onun veziri olacaklar. Her bakımdan yardımına koşacaklar.”  Ama tabii diğer Ehli Sünnet’ten de onu coşkuyla sevenler olacaktır. Ama galibane onların seveceğine Peygamberimiz (sav) işaret etmiş.

“Memleket işlerinin ağırlıklarını onlar paylaşacaklar. Dokuz kişiden ibaret olacaklar.”
A9’u soranlar, bak Peygamberimiz (sav) hadisiyle konu açıklanıyor. Bak “Dokuz kişiden ibaret olacaklar. Allah haklarında şöyle buyurmuştur: “Allah’a verdikleri sözlerinde durmuşlardır.”Kuran ayeti Hz. Mehdi (as)’ın talebelerine bakıyor diyor.Allah’a verdikleri sözlerinde durmuşlardır.” (Ahzab Suresi, 23). Hz. Mehdi (as)‘a bağlılık gösteren talebeleri Allah aşkıyla deli gibi ona bağlı olacaklar. Sonuna kadar da, Hz. Mehdi (as)’ı hapsedecekler, dövecekler, sövecekler, hakaret edecekler, davalarından asla vazgeçmeyecekler. Talebelerini de ezmeye çalışacaklar. Münafıkun ve münafıkat, kafirun ve kafirat olduğu gibi müşriklerle beraber olarak, müşrikün ve müşrikatla ittifak ederek azgın köpekler gibi ağızlarından salyalar akıtarak saldıracaklar. Ama hiçbir şey yapamayacaklar. “Hz. Mehdi (as)‘ın önüne dağlar çıkar, dağlardan yol bulur geçer” diyor.

“Ne var ki yardımcıları Arap olmayacak” diyor. Türk, Türk ağırlıklı.

“Diğer milletlerden olacak. Fakat Arapça konuşacaklar.”Arapça bilen talebeleri olacak demek ki, Kuran’a hâkim. Hz. Mehdi (as) biliyor mu? Bilmiyor. Ama talebeleri biliyorlar. Talebelerinin birçoğu bilecek.

Her müşküllerini istişare ile hallederler. Danışıyorlar. Soruyor Hz. Mehdi (as), nasıl yapalım?Nasıl edelim? Çevresindeki arkadaşlarına soruyor, ona göre hareket ediyor. Yani istişare ile hareket ediyor. Hz. Mehdi (as) ben her şeyi bilirim şeyinde değil. İstişaredeki gelen bilgi de Allah’tandır.

“Onlar etrafta olan bitenlerden bilgileri olan birer ariftirler.”
Genel kültürleri çok yüksek olacak diyor Hz. Mehdi (as)’ın Peygamber Efendimiz (sav). Dünya olaylarından, Türkiye’deki, dünyadaki her yerdeki olaylardan bilgileri olan birer ariftirler.Arif ne demek? Bilgili, kültürlü, olgun, kaliteli.

“Kendisine gelince, Hz. Mehdi iktidar ve siyaset sahibidir.”
Muktedir ve siyaset sahibi, yani siyaseti iyi biliyor. Dengelemeyi iyi biliyor.

“Muhtaç bulunduğu gücü Allah’tan alacaktır. Çünkü o doğrulanmış kuş ve bütün hayvanların dilini bilen bir halifedir.”
Yani hayvanlara, kuşlara bile sevgiyle davranıyor. Müthiş bir insan sevgisi ve hayvan sevgisi var.

“Onun için adaleti bütün insanlar ve cinlere cari olacaktır.”
Demek ki cinlerle bağlantı yapacak bir ekibi de olacak Hz. Mehdi (as)’ın.




Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "23 Ekim 2011" tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  adresinden seyredebilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder