02 Ocak 2012

Anne Sevgisi ve Örnek Anne-Baba


Anneler nurdur, dünya tatlısıdır.Onların tatlı bir elektriği vardır, anne elektriği vardır, böyle anne şekerliği vardır üstlerinde. Anneyi sevmek Kuran’ın hükmü ile farzdır. Allah’ın hükmüdür, hükmullahtır. Anneye ve babaya derin saygı ve derin sevgi Allah’ın hükmüdür. 

Allah “öf bile demeyin” diyor. O kadar nezaketli, o kadar nezih davranılacak. Mesela yaşlılıktan kaynaklanan tekrarlar yapabilir, bir şeyler olur, değil mi? Mesela hastadır, taşıman gerekir. Hastalığın hallerini düşünün. Çok ağır da hasta olabilir, yatalak hasta olabilir, bakman gerekebilir. Bir kere “öf” dediğinde mahvedersin kendini. Sakın ha! “Öf” değil, yüzünüzde de en ufak bir bezginlik ifadesi olmaması lazım, en ufak. Bak yatalak hasta olacak Allah vermesin, ne yüzde bir bezgin ifade, bak Allah onu Kuran’da çok manidar bir ifadeyle, “öf bile demeyeceksiniz” diyor Allah. “Öf”ün ne anlamı olacak yüzünüzde, ne sözlü olacak

Ama velâkin dininize, imanınıza, mukaddesatınıza,müminun ve müminata düşmanlık üzerine bir tavır sergilediğinde, annelik-babalık hakları kalkar. Başka bir şey olurlar. Kuran’ın hükmüdür. Bu da hükmullahtır, Allah’ın hükmüdür. O artık anne-baba olmaz. 

“Git PKK’ya katıl” diyor. “Git fuhuş yap” diyor. Yok, ensest ilişki teklif ediyor, uyuşturucu satmayı teklif ediyor, bilmem ne ahlaksızlık teklif ediyor. Veyahut “Müslümanlarla görüşmeyeceksin” diyor. “Kuran okumayacaksın” diyor, “Müslümanları sevmeyeceksin”. Veyahut sınır koymaya kalkıyor, diyor ki: “şunlarla görüşebilirsin, şu Müslümanlarla. Şunlarla görüşmeyeceksin”. Hâlbuki Müslümanlar bütün, Allah “hepsiyle görüşeceksiniz” diyor. Bütün müminler kardeş. 

Mesela diyor ki “Süleymanlı kardeşlerinle görüşebilirsin, Nur Talebeleriyle görüşemezsin”. Niye ki? “Olmaz” diyor. O zaman sen de olmazsın. Görüşür, niye görüşmesin? Olmaz. Ama diğer yönden; meyhanede içer, alıp omzuna getireceksin. Zalim olmayacak; şefkatli, merhametli, makul bir anneye baş tacı olmak yakışır. 

Büyük bir zevktir anneye sevgi göstermek, ilgi, alaka göstermek, yardımcı olmak. En zor şartlarda bile bezginlik ifadesi vermemek. Adice, ahlaksızca bir şeydir bezginlik ifadesi vermek. Sıkılma, usanma ifadesi çok çok ahlaksızca bir tavırdır, Müslüman’a yakışmaz.


(Ahir zamandaki bazı anne babaların çocuklarının dini öğrenmelerine engel olacaklarını bildiren bir hadis üzerine)

Resul-i Ekrem (s.a.a) bir gün şöyle buyurdu: "Yazıklar olsun ahır zaman babalarına!"
Bunun üzerine ashap sordu: "Yoksa müşrik mi olacaklar?" Peygamberimiz (s.a.v) şöyle buyurdu: "Hayır, Müslüman kalacaklar; ama çocuklarına dini öğretmeyecek ve hatta çocukları dini öğrenmek istediklerinde onlara engel olacak ve onları dünya malı kazanmaya sevk edeceklerdir. İşte ben böyle babalardan uzağım; onlar da benden uzaktırlar."
(Müstedrek'ül-Vesâil, c.2, s.625)

Hay maşaAllah. Ahir zamanın sahtekar, ensestci, üçkağıtçı, uyuşturucu müptelası, sapık bazı babalarına ve annelerine, PKK terörüne çocuklarını teşvik eden bazı vicdansızlara, bazı alçaklara tam hitap işte bak. 

Ne güzel anlatmış Peygamberimiz (sav). Gün gibi görmüş ahir zamanı, gün gibi anlatmış maşaAllah, elhamdülillah.




Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "27 Ekim 2011" tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  adresinden seyredebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder