01 Eylül 2011

Şehitlerimiz, Resulullah (sav)’in yanına gidiyorlar.


Benim canlarım, Resulullah (sav)’in yanına gidiyorlar. Hz. Hamza’nın, Hz. Ali’nin, Hz. Ömer’in, Hz. Hüseyin’in yanına gidiyorlar. Ayette “beklerler” diyor zaten. Her gün yeni katılımlar oluyor ve Cenab-ı Allah ayette; “ölü olduklarını bilmezler” diyor. Hayrettir. Yani başka bir alemde fakat yeni insanlar geliyor, başka kişiler geliyor. Onlar ölü olarak oraya geldiklerini bilmiyorlar. Allah isteyince oluyor. Mesela dünyayı unutuyorlar, dünya akıllarına gelmiyor. Orada normal bir evren, alem var zannediyorlar, bilmiyorlar öldürüldüklerini. Diğer insanlar biliyorlar öyle olduklarını ama onlar bilmiyor. Normal hayatlarını yaşıyorlar ve imtihan oluyorlar daha, ibadetlerini yapıyor, namaz kılıyor, Allah’ı anıyorlar. Peygamberimiz (sav)’e uyuyorlar, normal dini yaşıyorlar, bilmiyorlar ölü olduklarını. Tam takva oluyorlar. Oradaki özellikleri günaha girmiyorlar şehitler, Allah ona müsaade etmiyor. Günaha girme imkanı yok orada, onlar da Müslüman olarak ibadetlerini yapıp, yaşıyorlar. Sonra anlıyorlar öyle olduklarını, cennete gidince anlıyorlar, ara aşamada anlamıyorlar. Allah çok fazla boyut yaratıyor; Hz. İsa (as) boyutu var. Hz. Hızır (as) boyutu var, meleklerin boyutu var, şehitlerin boyutu var. Ama Hızır (as) bilir. Hz. Hızır (as)’a sorsan onun hayatı çok normaldir. Bize çok olağanüstü geliyor, “Hz. Hızır (as)” deyince nefesimiz kesiliyor. Gidin, Hızır (as)’a sorun çok normal karşılıyor. Alışmış. Çünkü zamanın içinde akmayı çok makul görüyor.


Her hakimiyetten önce çok fazla şehit alır AllahAllah’ın kanunu. Mekke’nin fethinde de öyle çok fazla şehit aldı Allah. Ondan sonra Mekke’yi verdi Allah. Mesela İstanbul’un fethi de hep öyledir. Mesela Osmanlı’nın kuruluşunda da hep Allah onu yapıyor, adetullah olarak böyledir. O belirli bir limite geldikten, belirli bir sayıya geldikten sonra Allah hakimiyet veriyor inşaAllah. Şehitsiz hakimiyet yok, tarihe bakın göremezsiniz, inşaAllah.


Şehit ailelerine gözü aydın olsun diyorum. Büyük şerefle şehit ailesi oldular. Onlar bizim canlarımız. Onlara çok, can-ı gönülden, aşkla, muhabbetle sahip çıksın kardeşlerimiz. Toprağı şehide bıraktıktan sonra aileyi unutmak ahlaka, Kuran’a uygun olmaz, vicdansızlık olur, zulüm olur. Şehit ailesi bırakılmaz. Hangi mahalledeyse alın evinize getirin. Mesela iki anne babaysa yaşlı; baktınız hali vakti yerinde, büyük, geniş, güzel evi olanlar alsın; kendi evlerine getirsinler şehidin annesini, babasını.  Her gün onların yemekleri yapılması lazım, bir yere gideceklerse götürülmesi lazım, şereftir.


Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın A9 TV'de ''28 Ağustos 2011'' tarihindeki sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  adresinden seyredebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder