27 Eylül 2011

Kuran Tefsiri


Yasin Suresi, 77, 78, 79  
“İnsan, Bizim kendisini bir damla sudan yarattığımızı görmüyor mu? Şimdi o, apaçık bir düşman kesilmiştir. Kendi yaratılışını unutarak Bize bir örnek verdi; dedi ki: "Çürümüş-bozulmuşken, bu kemikleri kim diriltecekmiş?" De ki: "Onları, ilk defa yaratıp-inşa eden diriltecek. O, her yaratmayı bilir."”
Ayette yine iman hakikatleri, yine iman zafiyeti insanların. Hep Kuran’da bu konu anlatılır. Birçok Hoca Efendi buna hiç önem vermiyor gibi bir üslup kullanıyor. Bediüzzaman çok üstünde durmuştur. İnsanlarda sorun Allah’a iman, ahirete imanda problemli oluyorlar, budur konu. Kaç ayet? Yüzlerce ayet bu konuyu anlatıyor.

Sad Suresi, 46      
“Gerçekten Biz onları, katıksızca (ahirette ki asıl) yurdu düşünüp-anan ihlas sahipleri kıldık.”
Katıksızca, ne demek? Halis, samimiyetle, candan. “(Ahirette ki asıl) yurdu düşünüp” hem düşünüyor, bir de anıyor. Düşünmeye teşvik var burada. Bir de anıyor, sürekli gündemde tutuyor,  ahiretten bahsediyor. Ölümden bahsetmek, ahiretten bahsetmek bu çok hayati bir konudur.

Ahzab suresi, 3    
“Allah'a tevekkül et; vekil olarak Allah yeter.”
Tevekkül en büyük nimetlerdendir. İman ve tevekkül. Tevekkül etti mi adam, uçarsın adeta. Kafan rahat olur. Çarpıntın olmaz, kafan ferah olur, sıkıntı duymazsın, için açılır. Bedenin bayram yapar, “oh yahu dünya varmış” derler hücrelerin tevekkül ile. Vücut hücreleri imanı sever, bir. Allah’ı çok sever vücut hücreleri. Hepsi sever, aşıktır Allah’a hepsi. Tevekkülü sever vücut hücreleri, acayip hoşlanırlar. Allah için sevmeyi çok severler. Bunu verdin mi hücrelere, “oh” bayram eder onlar, acayip güzelleşir insan. Gençleşir, dinçleşir. Çökmelerin kökeninde, erken çökmelerin kökeninde bunlar vardır. Tevekkül eksikliği olur, sevgi eksikliği. Allah’ı sevmek çok önemli, Allah’tan korkmak çok önemli, tevekkül çok önemli. Sevgi bütün hücrelerin gıdasıdır, bayram ederler. Susuz kalsa yaşar, gıdasız kalsa yaşar sevgisiz yaşayamaz hücre. Darlanır, delirir, bunalır, çok sıkılır.

Tüm kardeşlerimiz Risale-i Nur’u dikkatlice okusun.  Çok muhteşemdir Risale-i Nur. Tamamını okuyan insan evliya gibi olur, Risale-i Nur’un tamamını severek, samimi okuyan insan evliya gibi olur. Mantık, akıl, fikir, her şey oturur. Mükemmel bir Kuran tefsiridir aynı zamanda Risale-i Nur. Hadis tefsiridir. Yani insan kalbini müthiş ferahlatır. Herkesin Risale-i Nur’u her gün okumaya ihtiyacı vardır, söyleyeyim. Kuran ve Risale-i Nur. Kuran zaten Müslümanlar okuyacak, ama Kuran tefsiri olarak Risale-i Nur, inşaAllah. Çok ferahlık, inşirah verir, kalpleri açar. Dengeli tutarlı insanların oluşmasına vesile olur inşaAllah.

Biz tebliğ yapmamış olsaydık birçok insan İslam’dan, Kuran’dan habersiz olacaktı. O kadar çok ki Hıristiyan hanım kızlardan namaza başlayanlar, İslam’ı kabul edenler, biz anlatmıyoruz. Söylediklerimiz var, söylemediklerimiz var. 100’ün üzerinde hanım, maşaAllah. Son 6 ayda, maşaAllah. Onlar konuşuyorsunuz, milleti dinden imandan çıkarıyorsunuz keratalar. Biz konuşuyoruz Allah hidayet veriyor, elhamdülillah.


Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın A9 TV'de ''21 Eylül 2011'' tarihindeki sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  adresinden seyredebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder