25 Eylül 2011

Görünmez Mehdi İnancı


Görünmez Mehdi inancı hakkında:

Bizim tehlikeli gördüğümüz bu. Şimdi adam diyecek ki “Hz. Mehdi (as)’ın, benim kalp gözüm açık olduğu için, sesini duydum. Sesi geldi bana, cemali de göründü. Bana talimat verdi. Bütün Sünni, Vahabi kim varsa hepsini yerler bir edin. Musevileri, Hıristiyanları, hepsini yok edin. Bu size Allah’ın emri” derse o ses, gaybten gelen ses. Ne olacak? Adam Hz. Mehdi (as)’a karşı mı gelmiş olacak? Ne yapsın? “Ben öyle duydum” diyecek, “kulağıma ses geldi, gereğini yaptım”. Öyle tipler oluyor. Babasını, annesini öldürüyor. “Gaybten bana bir ses geldi. Anneni, babanı öldür dedi. Öldürdüm ” diyor. Çok fazla vaka var. Şimdi o da bunun bir çeşidi olmuş oluyor. Bizim anlattığımız tehlike işte bu, anlatılan olay bu.

Hz. Mehdi (as) anneden, babadan doğan, ilkokul okuyan, ortaokul okuyan, lise okuyan, normal yaşayan, yiyen, içen, hastalanan, gülen, hapsedilen, hakaret gören, iftira edilen, normal bir insandır. Çile ehlidir, Hz. Mehdi (as)’ın özelliğidir. Hadislerde de geçiyor bu. Böyle görünmeyen bir Hz. Mehdi (as)’ı sen nasıl hapsedeceksin? Sesi duyuluyor, kendi yok. Mahkeme sesini mi yargılayacak onun? Hz. Mehdi (as) mahkeme edilecek, yargılanacak, hapse girecek. Hakime sesi mi gelecek sadece? Polislerin arasında sesini mi götürecekler? Hakim huzuruna çıkarılacak Hz. Mehdi (as). Tutuklanacak, hapis yatacak. Hadis var, Peygamberimiz (sav)’den. “Cemalinin görüntüsü”, sırf cemalinin görüntüsünü mü hapsedecekler? Sesini mi hapis edecekler? Nasıl olacak? Sesi mi çile çekecek? Belanın ne kadar şiddetli olduğu buradan anlaşılıyor ve dediklerimizin teyidi. Yani bu tehlike yüzlerce yıl gözden kaçmış, fazla önemsenmemiş. Ama Hz. Mehdi (as) devri artık geldi. Hz. Mehdi (as) artık zuhur etti. Bu fitnedir, çok büyük bir fitnedir. Resulullah (sav)’in hadislerine karşı da fitnedir, Kuran’a karşı da fitnedir. Hangi Peygamber, hangi veli ses olarak geldi sadece? Veyahut sadece görüntü olarak geldi? Resulullah (sav) en büyük Mehdidir.

Anneden, babadan doğdu, çocukluğu vardı, gelişti, büyüdü, Peygamberlik geldi, savaşa girdi, o mübarek dişini kırdılar. Hakaret gördü, iftira gördü, çile çekti, acılar çekti, imtihan oldu ve sonunda şehit oldu, vefat etti. Hz. Yusuf (as) çocuktu, büyüdü, gelişti, kuyuya koydular, hapse koydular, çile çekti, sonunda vefat etti. Ki velilerin sonu şehittir genellikle. Peygamberler şehit olarak vefat ederler.  Şimdi bu son olarak arkadaşın anlattığında ise görüntü Mehdi var. Böyle bir Mehdi’nin hiçbir şekilde gelmeyeceğini herkes bilir. Yani buna ne gerek var? Böyle bir şeyi niye geliştirdiler? Resulullah (sav)’ın hadisi açıkken, ortadayken, anlatımları ortadayken bunlara niye ihtiyaç duyuldu? Benim kanaatim bir ihtimal çocuksu bir duygusallıkla Hıristiyanlarla rekabet etmek için; bizim Mehdimizi de Hz. İsa (as)’a benzetelim dediler herhalde. O da ruh gibi olsun, görünmesin. Madem Hz. İsa (as) Allah Katında, biz de onu öyle bir şekle getirelim ki sanki Hz. İsa (as)’a benzesin o yönüyle, görünmez olsun.  Hz. İsa (as)’ın bambaşka bir şekline getirmek istemişler anladığım kadarıyla.

Hz. Yusuf (as) nasıldı? Anneden babadan doğma, anlattık. Hz. Mehdi (as) için ne diyor Peygamberimiz (sav)? “Yusuf (as) gibidir” diyor.  Bu ne demektir? Aynı şekilde, anneden-babadan doğacak, hapis yatacak, çile çekecek, iftira edilecek. Sesten oluşan bir Hz. Mehdi (as)’ı zalimler hapsedemeyeceğine göre nasıl olacak? Burada olayın açmazda olduğu görülüyor. Bunun savunulacak bir yönü yok. Hz. Mehdi (as) bir şehirde doğuyor, çile çekiyor, hakaret görüyor, iftira görüyor. Bütün ömrü çile ile geçecektir Hz. Mehdi (as)’ın. O yüzden makamı yüksektir. Görüntü halinde olan bir Mehdi (as), görünmez olan bir Mehdi (as), duvarlardan geçen bir Mehdi (as)’ın imtihanı olmaz. Dolayısıyla bu aklın ihtiyarını kaldıran bir olay olur. Böyle bir Hz. Mehdi (as)’dan ayrıca Peygamberimiz (sav) bahsetmiyor. Hadislerle de tamamen çelişiyor bu. Çünkü Hz. Mehdi (as) çile çekemez böyle bir durumda. Duvardan geçen kişi nasıl hapse girsin? Hapiste durur mu o Hz. Mehdi (as)? Niye dursun? Görüntü halinde, ses halinde çıkar, gider. Ruh halinde zaten, geçiyor, her yerden geçiyor. Duvarlardan geçiyor, evlere giriyor. Evlere kapıdan girmiyor ki her yerden giriyor bunların dediğine göre. Hapishanede niye dursun? Çeker gider, hapis olur mu o? Dolayısıyla bin bir noktada çelişik, hadislerle mutabakatsız yanlış bir düşünce. Bu İslam’a çok büyük bir darbe indirir. Böyle bir inanç çok büyük darbe indirir. Gerçek Hz. Mehdi (as)’ı arasınlar. Kimse kim. Ben ayağının altını öpüp arkasından gideceğim, emir eri olacağım. Ama Müslümanları böyle yanlış bir yola sokmasınlar.

Bütün Peygamberler çile ile imtihan olmuştur. Hz. Musa (as) çölde çok zorluklarla karşılaştı. Küçük çocuktu. Doğdu, büyüdü, gelişti. Firavunla mücadele etti. Bütün Peygamberler bu şekildedir. Hz. Mehdi (as) da aynı şekilde doğup, büyüyüp, gelişip, çile çekecektir, mücadele edecektir, cehd edecektir, gayret edecektir, acılar çekecektir, iftiralara uğrayacaktır, hapsedilecektir. Bin bir meşakkat içerisinde derin bir imtihandan geçecektir. Hz. Mehdi (as) makamını almasının sebebi odur. Öyle ses halinde, kimine ses olarak görünen, kimine görüntü haline geçen, duvarlardan geçen, dünyanın her yerinde insanlarla aynı anda görüşen bir Hz. Mehdi (as), imtihan olan bir Hz. Mehdi (as) olmaz. Öyle bir insanın imtihanı kalkmıştır. Ve dolayısıyla hiçbir Peygamber o şekilde gelmemiştir, hiçbir veli o şekilde gelmemiştir. Müslümanları yanlış bir yola götürmesinler.

Türkiye’nin dış güvenliğini de sarsan bir tehlike arz ediyor bu inanç. O yüzden de biliyorsunuz füze savunma sistemi kuruluyor Türkiye’ye. Bu bir fitnedir. Bunu fikren, düşünceyle Peygamberimiz (sav)’in hadisleriyle, Kuran ışığında anlatacağız. Doğrusunun görülmesine imkan sağlayacağız inşaAllah.



Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın A9 TV'de ''14 Eylül 2011'' tarihindeki sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  adresinden seyredebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder