06 Eylül 2011

Yobazlara Ders


Hz. Süleyman (as)’ın Sebe Melikesi Belkıs ile Görüşmesi:

Hz. Süleyman (as)’ın karşısında kim var? Beşeri cismiyle bir kadın yok mu? Kim var? Hayal mi görüyor? Ona bakıyor, o kadına bakıyor. Şakayı yapan o değil mi? Hz. Süleyman (as) değil mi? “Bu havuza gir” diyen kim? Niye onu havuzun kenarına getiriyor, değil mi? Havuzun kenarına getirmesinin sebebi o şakayı yapmak için. Havuzu önceden hazırlamış, değil mi? Derin su zannediyor. Kadın bacaklarını açıp içine girmeye çalışıyor, giremiyor. Ve şakası bütün güzelliğiyle ortaya çıkmış oluyor. Bu bir insan. Beşeri bir insan. Kilometrelerce yoldan gelen bir kadın. Kadınla yalnız başına sarayda, karşı karşıyalar. “Havuza gir” diyor, Hz. Süleyman (as). Ayet açık gösterteyim ayeti. “Kadın da bacaklarını sıvadı” diyor, Allah ayette. “derin su zannetti” bak, “derin su zannetti” diyor. Ona göre sıvıyor. Fakat basınca yani gireceğini zannedince giremiyor. Gülüyor Hz. Süleyman (as) da ona. Karşılıklı gülüyorlar. Hoşlarına gidiyor. Bir şaka bu. Ve kadın hayran oluyor Hz. Süleyman (as)’a ve iman ediyor. Kadının sevgisi kazanıyor. Ona yakın oluyor, ona şefkat gösteriyor, ona sevgi gösteriyor, onunla konuşuyor, onu insan yerine koyuyor. Yoksa böyle bazı arkadaşların dediği gibi sırtını çevirip o şekilde bir tavır göstertmiyor. O şekil olursa işte bu hallere düşersiniz. Ve bu perişanlık olur. İslam alemindeki perişanlığın sebebi bu. Kuran’ı anlamazlıktan geliyorsunuz. Kuran çok açık anlatıyor. Peygamberimiz (sav)’e ayette açık diyor: ”güzellikleri ne kadar hoşuna gitse de sana bundan sonra kadınlarla evlenmek yasak” diyor Allah, açık. Demek ki bakıyor, güzelliği hoşuna gidiyor, evlenmek istiyor. Niye gizliyorsunuz yahut gizlemeye çalışıyorsunuz? Nasıl Hz. Mehdi (as)’ı nasıl gizleyemiyorsanız bunları da gizleyemezsiniz. 

Hz. Musa (a.s.) peygamber kızlarıyla gidip görüşüyor. “Baba” diyorlar, “güçlü bir erkek” diyorlar. “Güçlü bir insan. Görünümünden anladık” diyorlar. Bakıyorlar. Beşeriyeti değil mi Hz. Musa (a.s.)’ın o gördüğü? Neyi görüyorlar? Yanlış konuşuyorsam gel anlat. Yani cevap ver, inşaAllah.

Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın A9 TV'de ''3 Eylül 2011'' tarihindeki sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  adresinden seyredebilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder