28 Eylül 2011

Çeşitli Konular


>>>Hasutluk, ahlaksızlıktır. Kıskançlık, ahlaksızlıktır.“Hasedin hisa hased” diyor, Allah. Onu makbul bir şeymiş gibi. “Ben çok kıskancımdır” diyor. Şimdi bir şey diyecektim. “Sen iyi şey yapmışsın gibi.” Zaten anormal bir hareket. Neyiyle övünüyorsun kıskançlığının? Hırsızlığıyla övünürse bir adam, saldırganlığıyla övünürse, nasıl anormalse, kıskançlığıyla övünmek de öyle anormaldir. Makbul bir şey değildir. Aşşağılık bir karakterdir. Karaktersizliktir. Kötü bir şeydir. Dolayısıyla bizim sevdiklerimizde, hiçbirinde öyle kıskançlık yoktur.

>>>Kahveyi pişiren de Allah’tır. Fincana koyan da Allah’tır. (Kahve makinesindeki ) O alarmı veren de Allah’tır. Hepsini beynimizde yaratıyor Allah. Her olayı Allah yaratıyor. Bu güzelleri Allah yaratıyor. Hep kaderde. Daha anneden doğmadan bu sevimliler benimle konuşuyorlardı, kaderleri öyle. Kader değişmez. Nerede yaşayacakları, ne olacakları, Allah ömürlerini uzun etsin nerede ölecekleri hepsi bellidir hepimiz için belli.

>>>Bediüzzaman’ın talebeleri şahaneydiler o devirde. Beraber hapislerde yattılar, beraber aç susuz kaldılar. Bediüzzaman şehriye çorbası yapıyor. Torba yoğurdu vardı. Onu sulandırıyorlar. Çorba yapıyorlar. Bir tavuğu varmış Bediüzzaman’ın her gün bir tane yumurtluyormuş. Kıymetli misafirlerine onları ikram ediyormuş Bediüzzaman. Böyle yaşamışlar. Şimdi bir kısım ehli keyif oldu,  “Hz. Mehdi (as) de yok. İsa Mesih (as)’da yok” diyorlar. Artık bundan sonra keyif vakti gibisinden vur patlasın çal oynasın, eğlensinler, yesinler, içsinler, çoluk çocuğa karışsınlar, tesisler kursunlar. Onda bereket olmaz, güzellik olmaz. Kendilerini aldatıyorlar. Din ve çile iç içedir. Cennet öyle kolay değil. Bunu bilecekler.



Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın A9 TV'de ''24 Eylül 2011'' tarihindeki sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  adresinden seyredebilirsiniz. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder