14 Eylül 2011

Otistik Çocuklar


Otistik çocukları devlet ailelere bırakmasın. Doğrudan devletin kontrolüne geçsin otistik çocuklar. Çok zor, anneler, babalar onu nasıl yapsın bu hayat pahalılığında? Bayağı zor. Çok eziyet olur. Çocuğa da eziyet olur, ailelere de eziyet olur. Bir kanun çıkartılsın, onu biz dilekçe olarak da verelim bakanlığa, otistik çocuklara her yerde devlet baksın. Hastanelerde ücretsiz bakım olsun. Yani “ne yapıyorsanız yapın” diyemeyiz. Mesela Mersin Otizm ve Spor Kulübü diye bir şey varmış. Devlet bunların şeyini karşılasın, bu kulübün. Oraya herkes otistik çocuğunu götürsün, nasıl sigorta, şu bu falan karşılıyorsa aynı o tarzda karşılansın. Dolayısıyla kardeşlerimiz bu konuda mutazarrır olmasın, zor duruma düşmesinler inşaAllah.
Peygamberimiz Efendimiz (sav)’in zelleleri var, olabilir. Peygamberimiz (sav) hiç zellesi yoktur diye bir şey yok, Kuran’da geçiyor bu. Birçok peygamberin zellesi vardır. Âmâ adam gelmiştir, Peygamberimiz (sav) bir şekilde o anki içtihadıyla, o andaki vicdani kanaatiyle başka bir kişiyi acil gördüğü için onunla görüşmemiş olabilir. Ama vahiyle Allah onu düzeltiyor, “bu bir zelledir” diyor Allah, “bir hatadır, bunu düzelt” diyor. Böyle de olabilir, bu Peygamberimiz (sav)’in makamını aşağı indirmez. Peygamberimiz mübarek muhterem ve müberradır. Fakat insandır aynı zamanda, peygamberdir ama insandır. Zellesi olabilir peygamberlerin. Bunu makul görmek lazım inşaAllah.  Benim canım dedem, canım Peygamberimiz (sav), dünya tatlısı, her şeyin en iyisini en güzelini yapmak ister. Ama insandır, ufak tefek böyle zelleleri olabilir, o Onun tatlılığını, güzelliğini, Onun cennetteki güzel makamını ortadan kaldırmıyor. Hz. Adem (as) mesela, Allah “yapma” dediği şeyi yaptı, bir peygamber zellesidir o. Cennette, ulu-l azim peygamberdir. Onun yüceliğini değerli olmasını ortadan kaldırmıyor ki o.




Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın A9 TV'de ''7 Eylül 2011'' tarihindeki sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  adresinden seyredebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder