11 Eylül 2011

Kuran Tefsiri


Al-i İmran Suresi, 100

Ey iman edenler, eğer kendilerine kitap verilenlerden herhangi bir gruba boyun eğecek olursanız, sizi imanınızdan sonra tekrar küfre döndürürler.
Şimdi “boyun eğme” ne demek? Onun inancına tamamen tabii olma. Mesela teslis inancına dönmüş oluyorsun. O zaman dinini kaybedersin. Ama mesela diyor ki Hıristiyan “ben ahirete inanıyorum”. Tamam, güzel, ben de inanıyorum. İttifak halindeyiz onda. “Ben Hz. İbrahim (a.s.)’ı seviyorum” diyor, ben de seviyorum, çok güzel, ittifak halindeyiz. “Allah birdir” diyor, tamam güzel, doğru, ittifak halindeyiz. Ama şirk olan bir husus olursa, yanlış olan bir husus olursa onda ittifak etmeyiz. Kuran’ın ifade ettiği anlam budur. 


Şura Suresi, 13

O: "Dini dosdoğru ayakta tutun ve onda ayrılığa düşmeyin" diye dinden Nuh'a vasiyet ettiğini ve sana vahyettiğimizi, İbrahim'e, Musa'ya ve İsa'ya vasiyet ettiğimizi sizin için de teşri' etti (bir şeriat kıldı).” Hepsinde aynı şey, bütün peygamberlere aynı din geliyor.“Bir şeriat kıldı” diyor, hepsi İslam dinidir. “Senin kendilerini çağırdığın şey, müşriklere ağır geldi.” Biz müşriklere ne diyoruz? Gelin, Kuran’a uyun.  Müşrikler ne diyor? “Yok biz hurafeye uyacağız, uydurmalara uyacağız.” Kuran’ı kabul ediyor mu? Etmiyor. “Allah, dilediğini buna seçer ve içten Kendisi'ne yöneleni hidayete erdirir.” “Samimi olarak İslam’a yöneleni hidayete erdirir” diyor Cenab-ı Allah.  


Al-i İmran Suresi, 102-105

“Ey iman edenler, Allah'tan nasıl korkup-sakınmak gerekiyorsa öylece korkup-sakının ve siz, ancak Müslüman olmaktan başka (bir din ve tutum üzerinde) ölmeyin.”
“Mutlaka Müslüman olarak ölün” diyor Allah. 

“Allah'ın ipine hepiniz sımsıkı sarılın. Dağılıp ayrılmayın.”
Hepinizden kastı kim? Pakistan’daki Müslümanlar, Türkiye’deki Müslümanlar, Libya’dakiler, Fas, Tunus, Cezayir. Dünyanın her tarafındaki Müslümanlara Allah emrediyor: 
“Allah'ın ipine hepiniz sımsıkı sarılın.”
Kuran’a sımsıkı sarılın.

“Dağılıp ayrılmayın“
Adamlar dağılıp ayrılma değil, dağılıp ayrılmanın kitabını yazmışlar. Hem dağılmışlar, hem ayrılmışlar. İki tane Allah’ın emrini yapmıyorlar. Dağılma da olmuş, ayrılma da olmuş. Paramparça olmuşlar, birbirlerinden haberleri bile yok. Halbuki diyor bak: 
“Allah'ın ipine hepiniz” (topluca)“sımsıkı sarılın.”
Kardeş olun. Birlikte olun.  

“Dağılıp ayrılmayın.Ve Allah'ın sizin üzerinizdeki nimetini hatırlayın. Hani siz düşmanlar idiniz”
Birbirleri ile savaşıyor bilmem ne, değil mi? Şu anda da birçok Müslüman ülke birbirine düşman.  

“O kalplerinizin arasını uzlaştırıp, ısındırdı ve siz O’nun nimeti ile kardeşler olarak sabahladınız”
Müminler neymiş? Kardeş.  

“Yine siz tam ateş çukurunun kıyısındayken oradan sizi kurtardı”
Cehenneme düşecekken, belanın içine düşecekken. Anarşinin, terörün içine gidecekken. 

“Umulur ki hidayete erersiniz diye, Allah size ayetlerini böyle açıklar”
Şimdi adamlar diyor ki “ya bu ayetleri geç” diyor. Peki, ne kalıyor geriye? Ne istiyorsunuz yani? Sabaha kadar evde zikir yapalım, diyor. Sen zikir yaparken Afganistan’da çocukların ırzına geçiyorlar. Müslümanları doğruyorlar. Sen zikri Allah’ın dinini yayarken yapacaksın. Cihat yaparken, tebliğ yaparken yapacaksın. Evin içine girip evden dışarı çıkmayarak, yan gelip yatarak olmaz. Acil olan cihat var. Cihat demek, cehdetmek gayret etmek. Onu yapacaksın.  

“Sizden hayra çağıran, iyiliği marufu emreden, kötülükten münkerden sakındıran bir topluluk bulunsun”
“Tebliğ yapan bir ekip olsun”, diyor Allah. 

“Kurtuluşa erenler işte bunlardır”
Müslümanların hepsinin bunu yapması gerekiyor işte. “Öbürleri kurtuluşa eremiyor” diyor Allah. “Kurtuluşa erenler işte bunlardır” diyor. 

“Kendilerine apaçık belgeler geldikten sonra parçalanıp ayrılan”
Apaçık belge; Kuran gelmiş. Parçalanma var mı? En şiddetlisini yapmışlar, parçalanmışlar. Ayrılma var mı? Ayrılma da var.  

“ve anlaşmazlığa düşenler gibi olmayın”
“Yok, biz anlaşmazlığa düşeceğiz” diyorlar. Mezhep ayrılıkları var, cemaat ayrılıkları var. Anlaşmazlığa düşüyorlar. Parçalanma da var. Paramparça olmuş İslam âlemi. 

“İşte onlar için büyük bir azap vardır”diyor. İşte Müslüman âleminin başına gelen belanın nedeni bu.  Allah ne diyor: İşte onlar için büyük bir azap vardır”. Allah azap veriyor o yüzden. 

İttihad-ı İslam’ın farz olduğunu anlatan yüzlerce ayetten bir kaç tanesini okuduk. 



Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın A9 TV'de ''5 Eylül 2011'' tarihindeki sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  adresinden seyredebilirsiniz.