25 Eylül 2011

Kuran Tefsiri


Enam Suresi; 111, 112, 114-118


“Gerçek şu ki, Biz onlara melekler indirseydik, onlarla ölüler konuşsaydı ve herşeyi karşılarına toplasaydık,” her türlü delili verseydik,“-Allah'ın dilediği dışında- yine onlar inanmayacaklardı.” Sorun neymiş? İman sorunuymuş. “Ancak onların çoğu cahillik ediyorlar.”Yobazlık ediyorlar. Allah söylüyor.
“Böylece her peygambere, insan ve cin şeytanlarından bir düşman kıldık.” Deccal. Deccaller kıldık. “Onlardan bazısı bazısını aldatmak için yaldızlı sözler fısıldarlar.” Yani yobazların zırvaları. Yobaz hikayeleri.“Rabbin dileseydi bunu yapmazlardı. Öyleyse onları yalan olarak düzmekte olduklarıyla baş başa bırak.” Yobazlar ne yapar? Hurafe düzmüyorlar mı? Yalan uydurmuyorlar mı? Onu söylüyor Allah.


“Allah'tan başka bir hakem mi arayayım?” Ne demek? “Kuran’dan başka bir kaynak mı arayayım?” O anlama geliyor. “Oysa O, size kitabı açıklanmış olarak indirmiştir.” “Allah'tan başka bir hakem mi arayayım?”diyor Cenab-ı Allah. Ayet olarak indiriyor. “Oysa O, size kitabı açıklanmış olarak indirmiştir. Kendilerine kitap verdiklerimiz, bunun gerçekten Rabbinden hak olarak indirilmiş olduğunu bilmektedirler. Şu halde, sakın kuşkuya kapılanlardan olma.”Yani Kuran’ın dışında bir şey arama. Bunu Allah söylüyor. “Allah'tan başka bir hakem mi arayayım?” diyor.


“Rabbinin sözü, doğruluk bakımından da, adalet bakımından da tastamamdır.” Rabbinin sözü ne? Kuran. Ne diyor Allah? “doğruluk bakımından da” hurafe yok, net. “adalet bakımından da” tam adil“tastamamdır” bitmiştir, diyor Allah.“O'nun sözlerini değiştirebilecek yoktur. O, işitendir, bilendir.”Kuran’ı değiştiremezsiniz, diyor Allah.
 “Yeryüzünde olanların çoğunluğuna uyacak olursan,” Yani yobaz takımına uyarsan, küfre uyarsan, delalete uyarsan, Darwinistlere, materyalistlere uyarsan “seni Allah'ın yolundan şaşırtıp-saptırırlar.” Başka bir yola gidersin, diyor. “Onlar ancak zanna uyarlar” Yobaz neye uyar? Zanna uyuyor. “Nerede” diyorsun “kaynak var mı, Kuran’da ayet var mı?” Yok. “Duydum” diyor. Zanla. Zaten söylüyor, “zan” diyor “bu”. “Kaynak ne?” diyoruz, “zan” diyor. “ve onlar ancak 'zan ve tahminle yalan söylerler.'” Yobazların sistemini anlatıyor.
 “Şüphesiz Rabbin, Kendi yolundan sapanları daha iyi bilir.” Kuran’ın yolundan sapanları daha iyi bilir.“O, dosdoğru yolda olanları daha iyi bilendir.” Kuran’ın yolunda olanları daha iyi bilendir.


 “Eğer O'nun ayetlerine inanıyorsanız,” Kuran’a inanıyorsanız. “artık üzerinde yalnızca Allah'ın ismi anılanlardan yiyin.”Allah’ın ismi anılmayan bir şeyi yemeyin, diyor Allah.


Biz böyle anlattıkça anlattıkça yobazlığın ne olduğunu kardeşlerimiz daha iyi kavramaya başladılar. Bazı kardeşlerimiz yobaz olduğunun farkına varmamışlardı, iyi niyetli kardeşlerimiz. Bir de baktılar ki yobazlığı yaşıyorlar. Allah’a sığınmaya başladılar. Yobazlığa mıknatıs gibi çeken hocalar var. Dikkat edeceksiniz. Kuran’a güveneceksiniz. Allah bak “sizi sadece Kuran’dan sorgulayacağım” diyor. “Ben inanamıyorum” diyorsan Allah’a da inanamıyorsun demektir. Dinsiz olursun, olmaz inşaAllah.


Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın A9 TV'de ''12 Eylül 2011'' tarihindeki sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  adresinden seyredebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder