25 Eylül 2011

Türkiye-İsrail Son Gelişmeler


İsrael National News isimli haber sitesinde, Türkiye -İsrail ilişkilerini konu alan ve Sayın Adnan Oktar’ın açıklamalarına yer veren haber üzerine:

Biz bölgede bir gerilim istemiyoruz. Kavga istemiyoruz. İsrail’in bölgede yaşamasından memnunuz. Bunlar Allah’ın kulu, nereye gidecekler, ne yapacaklar? İlla ki bir yerde, dünyanın bir yerinde yerleşip yaşamaları gerekiyor. Buraya geliyor, “buradan git” böyle olmaz. Bu yakışık almaz. Bizim ana istediğimiz İsrail’in üzerindeki o gerilimin kaldırılması. Filistin’in üstündeki gerilimin kaldırılması. Gereksiz bir kavga ve gereksiz bir gerilim var. Son derece geniş arazi var. Uçsuz bucaksız topraklar var. Bir avuç insan var orada. Filistinlilerin sayısı da çok az, İsrail’in sayısı da çok az. Toprak alabildiğine geniş. Çok bereketli ve geniş topraklar var. Silaha para harcanıyor, kavgaya ve gerilime para harcanıyor. İsrail, Filistin’in zenginleşmesini engelliyor. Kalın duvarlar, geniş duvarlar. Bunların hepsinin kalkması lazım

Bir İsrail bayram etsin, bir rahatlasın. Filistin bayram etsin. Kavgayı kaldıralım. “Ne oluyor?” diyeceğiz, “Nedir anlaşılamayan şey?” Anlaşılamayan hiçbir şey yok. Topraksa buyurun, istediğiniz gibi, her yerde istediğiniz gibi yerleşin. Eğer bu oluşursa İsrail bölgenin en zengin devletlerinden olur. Filistin bölgenin en zengin devletlerinden olur. Ben Filistin’i devlet olarak görüyorum zaten. Yani bir devlet var. Dolayısıyla kucaklaşıp, birbirlerini bağırlarına basıp… Onlar onların iş yerinde çalışsın, onlar onların iş yerinde çalışsın. Karşılıklı mühendisler göndersinler birbirlerine, karşılıklı doktorlar göndersinler. Orası cennet gibi olsun. Ne gerek kavgaya. Ne gerek gerilime. Huzursuzluğa ne gerek var? Bir kördüğüm, bir kör açmaz oluşturulmuş, şeytan da onu üstüne üfürdükçe üfürüyor. Biz bunu ortadan kaldıracağız inşaAllah, Allah’ın izniyle. Ve Filistinli kardeşlerimizin hepsinin azad olmasını sağlayacağız inşaAllah

Hapishanede ben bir tane Filistinli kabul etmiyorum. Cinayet falan varsa o ayrı mesele tabii, o cezasını çekecek, onun açıklaması yok. Ama siyasi olarak tutuklu kalmasını istemiyoruz. İsrail’i de tam anlamıyla huzur içinde yaşatmak istiyoruz. Yüzyıllardan beri onlar hep çile içinde yaşadılar, acı içinde yaşadılar. Hiç rahat edemediler. Bir Hitler gitti, musallat oldu, canlarını yaktı. İspanya’da canlarını yaktılar. Her yerde bir canları yandı. İlk defa huzur içinde yaşayacaklar dünyada, ilk defa. Son olarak, inşaAllah. Onu sağlamak için var gücümüzle gayret edeceğiz. Filistinli benim canım kardeşlerim adeta cehennem azabında yaşıyorlar, cehennem azabında. Bütün Filistin’de bayram havası meydana getireceğiz, bütün bölge onların olacak. Her yerde yaşayacaklar. İstedikleri gibi, kollarını ellerini sallayarak her yere girip çıkacaklar. Bu kavgayı kaldıracağız inşaAllah, Allah nasip ederse. Kuran’la, Peygamber (sav)’in sünnetiyle, sevgiyle, şefkatle, bilimle ve akılla. Gayet kolayken şeytan habire düğümlere üfürüyor. Şeytan önce bir düğüm meydana getiriyor. Ayette de var, Cenab-ı Allah “düğümlere üfürenlerin şerrinden Allah’a sığının” diyor. habire düğümlere üfürüyorlar. Önce düğümü meydana getiriyorlar, sonra üfürüyorlar üstüne. Biz düğümü de çözeceğiz, üfürmelerine de müsaade etmeyeceğiz. İnşaAllah, Allah’ın dilemesiyle. Hz. Mehdi (as) talebesi olarak, öncüsü olarak.




Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın A9 TV'de ''11 Eylül 2011'' tarihindeki sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  adresinden seyredebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder