25 Eylül 2011

Ashab-ı Kehf Geri Gelecek mi?


“Ashab-ı Kehf geri gelecek mi?” sorusuna cevap:

Ona dair bir hüküm yok Kuran’da. Yani Ashabı Kehf hadislerde var. Hz İsa (as)’a ve Hz. Mehdi (a.s.)’a yardımcı olacakları söyleniyor. Olabilir. Yani mesela hafızasını kaybetmiş bir insan olsa, o tarz birkaç insan olmuş olsa mümkündür, yani aklın ihtiyarını kaldırmaz. Veyahut bilmediğimiz yerden gelen bir insandır. “Ben falancayım” der. Allah onun geçmişine bir hafıza verir. Bir geçmiş bilgisi verir. Kendini geçmişten geliyor zanneder. Ama halbuki o anda yaratılmıştır. Farkında değildir. Geçmişi ile yaratır Allah onu. Farkına varmaz. Mesela Kehf Ehli’dir. Allah ona geçmiş bir hafıza verir bir anda kalktığında makul bir hafızadır. O kendini bu yüzyılda yaşayan bir insan zanneder. Halbuki yüzyıllar öncesinin insanıdır. Farkına varmaz.

Şii kardeşlerimizin, Caferi kardeşlerimizin Hz. Mehdi (a.s.) sevgisi mükemmeldir. Alevilerde de öyledir. Çok güzeldir Bektaşiler de. Sünni kardeşlerimizde de çok, ama Sünni kardeşlerimizde bazı yerlerde daha sakindir Hz. Mehdi (a.s.) sevgisi. Ama Şiilikte, Caferilikte ve Alevilikte çok coşkuludur yani çok. Böyle şiddetli bir aşka dönüşmüştür. Doğrusu da budur. Doğru yapıyorlar. Güzel olanı yapıyorlar, maşaAllah. Bu Hz. Mehdi (a.s.) ile ilgili şarkıları da çok güzel.



Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın A9 TV'de ''14 Eylül 2011'' tarihindeki sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  adresinden seyredebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder