25 Eylül 2011

İslam Alimlerinin Hz. Mehdi ile İlgili İlettikleri


Hz. Ali Keremüllahü Veceh, Hz. Mehdi (as)’ın sıfatları ile ilgili şöyle buyurmuştur; 
“O’nun sığınak vermesi,” yani sığınacağı yer vermesi“hepinizin sığınak vermesinden daha geniştir;
Yani “ne kadar uğraşsanız onun kadar bir sığınak sahibi olamazsınız” diyor. O kadar imkan verecektir size, imkan sağlayacaktır.
ilmi hepinizin ilminden daha çoktur;
Çünkü Vehbi ilme sahip. Ledüni ilme sahip.
sıla-i rahmi (akrabalarla ilişkisi) ise hepinizinkinden daha fazladır...
Yani sevdikleriyle bağlantısı daha fazladır.
“Onu görmeyi ne kadar da gönlüm istiyor” diyor, Hz. Ali Keremüllahü Veceh. Torunu olduğu için. 

İmamı Sadık buyurmuştur ki;
Bu ümmet nasıl, Allah Teala’nın Hz. Yusuf hakkında davrandığı gibi kendi hücceti (Hz. Mehdi -a.s-) hakkında da davranmasını ve bu konuda O’na (zuhur etme) imkanı verinceye dek (tanınmayacak bir şekilde) onların pazarlarında dolaşmasını ve sergileri üzerine ayak basmasını inkar edebilir!”
Aynı Hazreti Yusuf gibi olacaktır. Hz. Yusuf’u kardeşleri tanıyamadı. Yusuf’u da tanıyamadıkları gibi Hz. Mehdi (as)’ de tanıyamayacaklar. “Pazarlarda, çarşılarda Hz. Mehdi (as) gezecek. Ortalarda dolaşacak. Hz. Mehdi (as) onların gözüne bakacak. O Hz. Mehdi (as)’ın gözlerine bakacak, ama tanıyamayacaklar” diyor. Hz. Yusuf ‘ukardeşleri tanıyamadılar. Hatta en son dediler; “Sen Yusuf musun?” dediler. Çıkaramadılar onu.

İmamı Sadık buyurmuştur ki;
“Halk kendi İmamını arar durur (onu bulmaya ve O’nu görmeye çalışırlar). Oysa O (Hz. Mehdi -a.s-), hac mevsiminde hac merasimine katılır ve onları görür, ama onlar O’nu göremiyorlar.”diyor, inşaAllah.
Yani Hz. Mehdi (as)’ın hacca da gideceği de anlaşılıyor buradaki ifadeden.
Hz. Ali Keremüllahü Veceh, Allah’ın aslanı, Haydar’ı Kerrar, Hz. Ali  buyurmuştur ki;
“Hz. Mehdi (a.s) Beyt’ul-Mukaddes’e girecek ve İmam olarak halkla namaz kılacak... İsa (a.s) da O’nun arkasında namaz kılacak ve O’na biat edecektir.”
İmamı Sadık (as) buyurmuştur ki;
“Kâim’imiz kıyam ettiğinde, Hz. Ali Keremüllahü Veceh’in elbisesini giyecek ve O’nun sireti esası üzere hareket edecektir.”
Yani “aynı onun gibi olacaktır Hz. Ali gibi olacaktır görünüşü. Onun sireti Hz. Ali’yi andıracaktır” diyor, Hz. Mehdi (as)’ın. Torunu tabii benzer.  Dedesine benzeyecektir.

Hz. Ali Keremüllahü Veceh buyurdu ki;
“... (Hz. Mehdi (as)) elini kulların başına koyacaktır. Böylece her müminin kalbi, demir parçalarından daha sağlam olacak
Yani Hz. Mehdi (as) demek ki sevdiklerine dokunacak eliyle.
demir parçalarından daha sağlam olacaklar diyor, o zaman.
Hz. Mehdi (as)’den geçecek o manevi elektrik, rahmani elektrikle şifayab olacaklar İnşaAllah.
ve Allah-u Teala O’na kırk kişinin gücünü verecektir.”
“Çok güçlü insan haline gelecekler” diyor. Allah.
İmam Sadık buyurmuştur ki:

“Hz. Mehdi (a.s), her kavmin işlerinin içyüzünden (sakladıkları şeyden) haber verir ve dostunu düşmanından ferasetle tanır.”
Yani “Müthiş bir haber alması vardır” diyor, Hz. Mehdi (as)’nin. İyi bir haber alma gücü vardır. Belki ecinnilerden arkadaşları alıyordur. O da onlardan alıyor. Bilemeyiz. Hz. Süleyman gibi.
ve dostunu düşmanından ferasetle tanır.”
“Baktı mı gözlerine anlar” diyor.
 “Devletleri analiz edecek” diyor, Hz. Mehdi (as). Onların doğru yönlerini, yanlış yönlerini, eksik yönlerini analiz edecek.

İnsan güzelliği dünyadaki en güzel nimettir, başka üstüne yok. Çiçekler var mesela, ama çiçeğin milyarlarca misli, trilyonlarca misli, kıyas olmayacak şekilde insan güzelliği vardır. Bana derin hoşnutluk veriyor, ruhuma derin bir inşirah veriyor insan güzelliği. Allah’a aşık oluyorum, çünkü Allah tecelli ediyor karşımda. Allah insan şeklinde tecelli ediyor. Ben de o güzelliğe hayranlıkla bakıyorum, Allah’a hamdediyorum, inşaAllah.

Değerli büyük âlimlerin, değerli kişilerin ahir zaman hakkında, İttihad-ı İslam hakkında, Hz. Mehdi (as) hakkındaki konuşmaları münafıkların üstüne sülfürik asit dökülmüş gibi oluyor, acayip ızdırap veriyor. Biraz da canları yansın diye sürekli yayınlıyorum. Onlar tam “örtbas ettik, konuyu hallettik” diyorlarken, örtbas eden takıma acayip tokat. Çok büyük tokat oldu. Gürül gürül gürül gürül Cenab-ı Allah ahir zamanda birden bire Mehdiyeti gündem yaptı. Herkes su gibi ezberlemiş. Herkes şuurlanmış. Demek ki boş yere örtbas etmeye çalışmışlar. Allah onların kurduğu tuzağı tek bir manevi yumrukla yerle bir etti, elhamdülillah.



Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın A9 TV'de ''11 Eylül 2011'' tarihindeki sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  adresinden seyredebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder