27 Eylül 2011

İnsan Zayıf Yaratılmıştır


“Hz. Mehdi (as) ve İsa (as) dünyayı tamamen düzeltirse kıyametin kopması en az 10 bin sene ertelenir. Bunu Yüce Allah neden dilemiş olabilir?” sorusuna cevap:

İnsanların iradesi zayıf oluyor. Allah, “İnsan zayıf yaratılmıştır” diyor. Hz. Mehdi (as)’ın iman aşkı, Hz İsa Mesih (as)’in iman aşkı ile insanlar ayakta duracaktır. Allah onları vesile edecektir.  Onlar vefat edince moral yönünden insanlar çökecektir. Ve dünya dinsizliğe doğru kayıp sonra dinsiz olacaklardır. İradeli insanlar toplumu sürüklerler, kitleleri sürüklerler. Derin imanlı, derin akıllı insanlar sürüklerler. Yoksa genelde insanlar içine kapanmaya, lakayıtlığa daha yatkındırlar. İnsanların ruhunda var.  Allah diyor; “Zalume ve cehula” diyor. Zalim ve cahil olmaya yatkın oluyor insanlar. Bir de insanların, yine ayette Allah nankör olduklarını söylüyor. Genel olarak nankördür insanlar. Fıtratları öyledir. Hz. Mehdi (as) vefat edince, Hz. İsa Mesih (as) vefat edince, başlarında başka bir insan da olmayacağı için, o toplumu sürükleyecek, onları götürecek, doğru çizgiye çekecek insanlar olmayacağı için moral yönden çöküp kısa sürede bozulacaklar. Hicri 1506’dan sonra, “Gizli ve mağlubiyet içinde” diyor. Taa 1543’e kadar. 1543’ten sonra hiç faaliyet yok 2 yıl kadar. Ondan sonra “1545 gibi de” diyor. Vel Asr Suresi ve Fatiha’dan ve Hadisi Şeriften, çıkartıyor Bediüzzaman. Üç ayrı yerden çıkarıyor. “1545 gibi de Allah’ın izniyle kıyamet kopacak” diyor İnşaAllah. Ve asıl tabi hadislerdendir, inşaAllah.



Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın A9 TV'de ''23 Eylül 2011'' tarihindeki sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  adresinden seyredebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder