25 Eylül 2011

Kuran Tefsiri


Ali İmran Suresi, 102
“Ey iman edenler, Allah'tan nasıl korkup-sakınmak gerekiyorsa öylece korkup-sakının ve siz, ancak Müslüman olmaktan başka (bir din ve tutum üzerinde) ölmeyin.”
İnşaAllah Allah bütün kardeşlerimize bu ayetteki gibi güzel bir şerefi nasip eder inşaAllah.

İnsanın evinde bir tane Yaratılış Atlası olduğunu düşünelim. Eve de bir tane Marksist akrabaları geldi. Yirmi sene de anlatsalar,  o adamın yirmi dakikada etkileneceği bilgiyi ona veremezler, Allah-u Alem. Yirmi dakika kitaba baksın dümdüz olur. Hiçbir şey kalmaz. Okumasına dahi gerek yok. Resimlerine baksa yeter. O kadar etkili olur, maşaAllah. Onun için bir kitap, bir evi kurtarır, Allah’ın izniyle. EvelAllah set, deccaliyete settir, maşaAllah.

Yasin Suresi, 81;
“Gökleri ve yeri yaratan, onların bir benzerini yaratmağa kadir değil mi? Elbette (öyledir); O, yaratandır, bilendir. Bir şeyi dilediği zaman, O'nun emri yalnızca: "Ol" demesidir; o da hemen oluverir.”
Yani evrimle olmuyor. Birden bire yaratıyor Allah. İsterse evrimle de yaratır. Ama bir anda yaratıyor.

Nur suresi 55:
Allah, içinizden iman edenlere ve salih amellerde bulunanlara va'detmiştir: Hiç şüphesiz onlardan öncekileri nasıl 'güç ve iktidar sahibi' kıldıysa, onları da yeryüzünde 'güç ve iktidar sahibi' kılacak, kendileri için seçip beğendiği dinlerini kendilerine yerleşik kılıp sağlamlaştıracak ve onları korkularından sonra güvenliğe çevirecektir.”
Mehdiyet’in özeti bu ayet.  
Onlar, yalnızca Bana ibadet ederler ve Bana hiçbir şeyi ortak koşmazlar.
Yobazlık yapmazlar, müşriklik yapmazlar değil mi? Kuran’a bir ilave getirmezler.
Kim bundan sonra inkar ederse, işte onlar fasıktır.”
“Ben bunu yobazlara nasip etmeyeceğim” diyor, Allah. “Bu nimeti Kuran’a tam tabi olanlara nasip edeceğim” diyor, inşaAllah.



Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın A9 TV'de ''17 Eylül 2011'' tarihindeki sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  adresinden seyredebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder