25 Eylül 2011

Mezheplerin Kalkması


“Hz. Mehdi (a.s) mezhepleri nasıl kaldıracak” sorusuna cevap:

Alimlere danışacak. Bir heyeti olacaktır, ulema heyeti olacaktır. Ama bilgiyle olmuyor tabii ki. İlham gerekir. Hz. Mehdi (as)’da vehbi ilim var. Dört mezhep imamı, dördü de ayrı ayrı hükümler vermişler. Hz. Mehdi (as) en doğru olan hükmü Allah’ın bildirmesiyle söyleyecektir, inşaAllah. Asr-ı Saadet gibi olmuş olacak, inşaAllah. Yoksa mesela ilim olarak Ebu Hanefi, İmam-ı Şafi, İmam-ı Hanbel hepsi müthiş alimlerdir. Ama dördünün içtihadı da ayrı. İşte bu dört içtihadın en doğrusunu Hz. Mehdi (as) ortaya koyuyor. Demek ki Vehbi ilimle bitmiyor. Demek ki vehbi ilme ihtiyaç var. Özel bir ilme ihtiyaç var, inşaAllah.
Hz. Mehdi (as) zahir anne babadan olan, doğan, büyüyen bir insandır. Çocukluk yılları olacaktır. Büyük bir şehirde doğacak. Gençlik yılları olacak. İstanbul’a gelecek. Tebliğ yapacak, faaliyet yapacak. Bediüzzaman’ın dediğine göre diyorum, Bediüzzaman Said Nursi’nin dediğine göre. Darwinizm-materyalizmi fikren yerle bir edecek. “40 yıl kadar sürecek bu ilmi mücadelesi” diyor. “Sonra bütün Müslümanlar birleşip ona yardım edecekler” diyor. “O da tariki hak ve hakikate sevk edecek” diyor. Hz. İsa Mesih Allah katına refedilmiştir. O tamam. Ayetle sabit, doğru. Ashab-ı Kehf mağarada uyuyor. Mağara var orada. Mağarada uyuyorlar, doğru. Bu da doğru ayet, kesin. Fakat Hz. Mehdi (as), Peygamberimiz, İmam-ı Rabbani, Said Nursi, bu insanlar normal bildiğimiz yani etten kemikten oluşmuş insandır. Ve başka boyutta değillerdir. Böyle bir şey yok. Çocukluk yolları, gençlik yılları, faaliyeti, vefatı herkesin gözü önünde olacaktır. Fakat bir süre sonra tanınacaktır, anlaşılacaktır.
Şiiler son derece takva son derece dindar insanlardır. Namazları, abdestleri, her şeyi mükemmeldir. Gayet düzgün insanlardır.  İtikatları da gayet düzgündür. Sünni, Şii zaten hiçbir fark yok, aynıdır. Hepsi Ehl-i Kıbledir, hepsi Ehl-i Salattır.



Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın A9 TV'de ''13 Eylül 2011'' tarihindeki sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  adresinden seyredebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder