11 Eylül 2011

Nazar


İslam’da Nazar var mıdır? sorusu üzerine:

Yani “adam bakar, çat diye seni çatlatır” dersen bu çok anormal olur. “Nazar boncuğu da bunu engeller” dersen, bu da put olur, şirk olur. Pis bakış vardır. Rahatsız edici bakış vardır. Yani kötü bakış vardır. Ayette de diyor, “Neredeyse seni gözleriyle devireceklerdi.” Neredeyse. Yani pis bakışla rahatsız etmek, kızdırmaya çalışmak, huzursuz yapmak, inşaAllah. Nazar bu şekilde var. Sen nazara ilahi bir güç atfedersen bu bir şirk olur. Yani nazarı yaratan kimdir? Allah’tır. Dolayısıyla nazar etki meydana getirecekse Allah meydana getirir etkisini. Adamın müstakil gücü olmaz. Burada önemli olan budur. Yani “boncuk engelledi” dersen, daha büyük rezalet olur. Boncuk şak kırıldı, engelledi falan. Böyle şey olmaz. Ama “Allah gözlerin hain bakışını bilir” diyor. Ayet var. 

Neredeyse gözleriyle seni devireceklerdi” diyor. Ama o gücü meydana getiren Allah’tır. Mühim olan bu, inşaAllah. Boncuk moncuk da engellemez. Allah korur insanı, inşaAllah. Adam diyor ki, “işte gözü açık renk mavi ise baktı mı şak diye adamı çatlatır.” Şimdi bu vahşiyane put inancı. Ne alaka? Bir kere mavi göz çok da güzel oluyor. Niye çatlatsın? Sevgiyle bakarsa çok etkileyici olur. Ama çok kötü nazar, nefretle bakıyorsa zaten bu pistir. Ayette de var mesela, şeytandan Allah’a sığınırım. “Yüzünü ekşitti” diyor. Mesela “yüzünü buruşturdu” diyor, değil mi? “Kaşlarını çattı” diyor. Pis hareketlerden bir tanesidir. Yani güzüyle pis bakmak rahatsız edicidir. Yoksa adamı devirecek bir gücü olmaz, inşaAllah. Allah yaratır, inşaAllah. Ama adam bakar da Allah onu vesile eder. Adamı hasta edebilir. Ama Allah yapar. Adamın bakışındaki güç yapmaz. O vesile olmuş olur, inşaAllah.



Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın A9 TV'de ''5 Eylül 2011'' tarihindeki sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  adresinden seyredebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder