14 Eylül 2011

Kadınlar


Şeyh Nazım Hazretleri’nin, Sayın Adnan Oktar arkadaşları arasına daha çok bayan katsın demesiyle ilgili:

Ama ne tatlı insan. Üç kere tekrarlamış. “Arkadaşları arasında hanımlar var mı?” demiş. “Hep hanımlardan alsın arkadaşları arasına” demiş, inşaAllah. 

“Delikanlılardan onlar bereketli olur” demiş. “Değerli olurlar. Daha imanlı olurlar.” Ona benzer bir konuşma yapmış. Güzel bir konuşma yapmış. Hakikaten çok mübarek, müberra varlıktır kadınlar. İnsanın içini, kalbini açıyor. Bir ferahlık veriyor. Yani ha çiçeğe bakmışsın değil mi, tatlı güzel? Onlardan çok çok daha fazladır kadın etkisi.İman etti mi çok güçlü iman eder. Bir daha da bırakmaz. Ölümüne iman eder kadınlar. Acayip delikanlıdır kadınlar

Fedakarlık, mesela erkekler o kadar değildir. Büyük bir bölümü öyle değildir. Mesela azimli değildir, sabredemez. O çok sabırlıdır kadınlar, azmeder. Sadakati çok şiddetlidir. Acayip sadık olurlar. Sokakçı değildir Müslüman kadınlar. Evcimen olurlar. Kitap okusun, bilgisini arttırsın, kültürünü arttırsın, spor yapsın. Evden daha çok zevk alırlar. Neşeli olsun, konuşsun. Tabii dışarı çıkmaz değil, çıkar da ama daha çok evden zevk alıyorlar. Allah öyle fıtratını yaratmış. Kuran’da da ona işaret var. 

Ama kadının gıdası sevgidir. Sevgiyle açılır. Ne kadar sevgi sunarsan çiçek gibi açar da açar. Ferahlar o, onu güzelleştirir. Sevgi kıstın mı, yazık o güzelim varlık sararır, solar, bitkinleşir, Allah vermesin öldürürsün onu. Bambaşka bir şey olur, Allah esirgesin.Allah aşkı, Allah aşkından kaynaklanan insan sevgisi. Kadının ilacı bu. Yemesin, içmesin, sevgiyi görsün. Yani onun gıdası sevgidir. Yemek olmasın isterse ama sevgisiz yaşayamaz kadınlar, inşaAllah.

Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın A9 TV'de ''7 Eylül 2011'' tarihindeki sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  adresinden seyredebilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder