27 Eylül 2011

Çeşitli Konular


(Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Muhsin Yazıcıoğlu’nun şehit edilmesi ile ilgili sözleri hakkında)
Olay çok net. En başında daha ilk gün söyledim. “İddia edilen terör örgütünün bir eylemi bu” dedim daha ilk gün. Ve ısrarla da söyledim. “Yok, alakası yok”, “kaza”, “olur mu öyle şey?”, “nereden çıkartıyorsun?” falan dediler. Dediğim doğru çıktı. Çok uzun süre geçtikten sonra dediğim doğru çıktı. Olay her yerden bağırıyor, inşaAllah. İddia edilen Ergenekon terör örgütüyle mücadele bütün milletimiz için en hayati konulardan biridir. İstiklal savaşı veriyoruz, kurtuluş savaşı veriyoruz. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti yaşatma mücadelesi veriyoruz. Atatürk ne demişti “ya İstiklal ya ölüm” demişti. Türk milleti de aynısını söylüyor. “Ya İstiklal Ya Ölüm” diyorlar.


(Ertuğrul Özkök’ün “Türkiye büyüdükçe Türkiye’ye yönelik saldırıların da arttığını ancak tüm saldırılara rağmen Türkiye’nin büyümeye ve ekonomik olarak güçlenmeye devam edeceğini ve bu tip kalleş saldırıların Türkiye’yi asla durduramayacağını” söylediği yazısı üzerine)
Neden? Nedenini açıklamıyor. Çünkü Mehdiyet devrindeyiz, çünkü Hz. Mehdi (as) Türkiye’de, Mehdiyetin bereketi Türkiye’nin üzerinde şu an. Yoksa Türkiye Avrupa ülkeleri gibi ekonomik krizin içine girip ekonomik açmaz içerisinde derin bir uçuruma doğru gidebilirdi.  Allah kıyameti durdurdu. Hz. Mehdi (as) vesilesiyle, büyük bir bereket meydana getirdi. Bu mucizedir Türkiye’deki bu bereket, bu bolluk. Avrupa da şaşıyor, bir mana veremiyorlar. Hayretler içinde kalıyorlar. Mikail (as), Cebrail (as) kol geziyor Türkiye’de elhamdülillah.

Türk milleti Musevilere karşı çok şefkatlidir. Koruyucu ve kollayıcıdır üslupları. Bizim milletimizin ruhu öyle. Nezaket, şefkat, merhamet, koruyup kollama, yardım severlik, iyi niyet, misafirperverlik ruhunun derinliklerinde vardır.  Onun yansımalarından bir yansımadır bu. Ama olur duyarız zaman zaman. “Yunanistan’la uçaklarımız” derler “gerginlik yaşadı. Sınırda gerginlik yaşandı. Hiçbir şey de olmaz. Niye olsun? Onlar bizim kardeşlerimiz, ama bazen zaman zaman böyle siyasi gerilimler olur. Ama temelde millet olarak biz seviyoruz İsrail’i. İsrail de millet olarak bizi sever, Türkleri severler. Dolayısıylasuni gerilime gerek yok. Sonuna kadar da bu bu şekilde gidecektir. Yani hiçbir zaman için ne kavga olacak, ne gürültü olacak. İslam ahlakı dünyaya hâkim olacaktır. İttihad-ı İslam olacaktır. İsrail de, Ermenistan da, bütün Türk devletleri de,  İslam ülkelerinin hepsi de mutluluk ve sevinç içerisinde gayet güzel kardeşçe yaşayacaklar. Her dediğim oluyor mu? Oluyor. Bunu da göreceksiniz inşaAllah. Dediğimin aksi Allah’ın izniyle olmaz. Ne dediysem o. Olmaz diyorsam olmaz inşaAllah. Olacak diyorsam olur Allah’ın izniyle. Çünkü Resulullah (sav)’den alıyoruz bilgiyi. O’nun hadislerinden alıyoruz inşaAllah.

Azerbaycan’da gençler devletin beka-i temadisine özen gösterecekler. Ona karşı kalplerinde bir kararlılık olacak. O konuda devlete destek olacaklar. Devletin devamı, devletin güçlü olması önemlidir. Azerbaycan Devletini Allah baki kılsın. Kıyamete kadar İnşaAllah. Çünkü Türk İslam Birliği oluştuğunda cemahiriyeler şeklinde olacaktır. Her devletin güçlü olması, her  milletin güçlü olması çok hayatidir. Devlette eksiklikler olur, yanlışlıklar olabilir. Fakat devlet tamir edilir, asla yıkılmaz. Devleti yıkıcı olan faaliyetlere karşı çok uyanık olacak gençler inşaAllah. Beka-i temadi; ne demek? Mütemadiyen devletin ayakta durması, inşaAllah. “Devletin beka-i temadisine, ordularımızın devam-ı muzafferiyetine” diye dua vardır İnşaAllah.

(“Ateistler hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusu üzerine)
Şefkat duyuyoruz, ne diyeceğiz? Merhamet ederiz, şefkat duyarız. İyi olmalarını isteriz, güzel olmalarını isteriz. Hidayet bulmalarını isteriz. Olmuyorsa da yine şefkat gösteririz. Düşman olmayız. Şefkat duyarız. Çünkü Allah onu öyle yaratmış inşaAllah. İyi olması için her gün dua ederiz. Yapacağımız bu, inşaAllah.




Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın A9 TV'de ''21 Eylül 2011'' tarihindeki sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  adresinden seyredebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder