25 Eylül 2011

Atatürk Hakkında...


Atatürk’ün Darwinist, materyalist gibi gösterildiği yazılar ve yobazlık hakkında:

Atatürk’ün Darwinist gibi göstertildiği, materyalist gibi göstertildiği bazı yazılar var. Tamamı uydurmadır. Öyle bir şey yok. Atatürk ömrü boyunda son derece dindar, mukaddesatçı, maneviyatçı olmuştur ve antikomünist olmuştur. Bir tane, iki tane, on tane, yirmi tane, yüz tane delil yok. Aralara sokuşturmak istiyorlar. Atatürk öyle mantıksız şeylere inanmaz. Öyle zırvalara inanmaz. Hiçbiriyle, hiçbir zaman için muhatap olmaz. Yobazlığa karşıydı doğru. İslam’a karşı olmak ayrıdır, yobazlığa karşı olmak ayrıdır. Adam diyor ki; “İslam’a karşı”. İslam’a karşı değil kardeşim. Yobazlığa karşı. Çok akıllı hareket etmiştir; yobazlığa karşı olmakla da. Nezaketi, güzelliği, estetiği getirmiştir. Hürriyeti getirmiştir, demokrasiyi getirmiştir. Yobazlığa karşı olmak, zaten Kuran’ın emri. Kuran’ın emrine uyarak yobazlığa karşı olmuştur. Mesela Bediüzzaman’ı Atatürk seviyordu. Yanına çağırttırdı. Atatürk ve Bediüzzaman sohbet ettiler, konuştular. “Değerli fikrinizden istifade etmek istiyoruz” dedi Atatürk. Ama insanlık hali. İnsanlar arasında mesela kavgalar olabilir, gerilimler olabilir, sürtüşmeler olabilir. Ama bu geneli etkilemez. İnşaAllah. Atatürk’e Hz. Hızır (as) yardım etmiştir. Tarihin akışını değiştirmiştir. Bir düşünün Atatürk olmasa, Mehdiyet nasıl olsun? Mehdiyet olmazdı. Hayırla yaratılmıştır.

İncil’in hak olan kısımları geçerlidir, çok mükemmel anlatımlar vardır. Tevrat’ın da hak olan kısımları geçerlidir. Çok mükemmel anlatımlar vardır. Bu konuda bağnazlık yapmak akılcı bir Müslüman’ın yapacağı hareket değildir. Allah Kuran’ın ve İncil’in hükmünü Kuran’da açıklıyor. Yok hükmünde değildir. Hak olan kısımları geçerlidir. Ama yanlış olan kısımları vardır. Onlara tabiî ki Müslüman Kuran’ın ışığıyla bakıp, doğruyu yanlışı ayırt edip, tefrit gözüyle tespit yapıp ona göre değerlendirecektir. Ona göre bakacaktır inşaAllah.



Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın A9 TV'de ''11 Eylül 2011'' tarihindeki sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  adresinden seyredebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder