25 Eylül 2011

Kamil İman


Bediüzzaman Hazretleri o kadar güzel tespitlerde bulunmuş ki. Hakikaten benim samimi kanaatim son bin yılın en büyük müceddidi. Bir kısım Hoca efendiler hep fıkhın üstünde duruyorlar. Namaz nasıl kılınır, secde nasıl yapılır… Adam iman ediyor mu etmiyor mu niye önemli değil senin için? Diyor ki adam “kocakarı imanıyla iman etsin.” Kocakarı imanıyla nasıl namaz kılsın adam? Kocakarı imanı dediği düşünmeden iman anlamına geliyor, gözü kapalı. Allah “düşünün” diyor. İmani delilleri sürekli sayıyor Allah Kuran’da; “bunları düşünün” diyor. Düşünmeden nasıl insan iman eder? Tefekkür etmeden iman olur mu? Allah’ın sanatını görürsün; güzelliklerini görürsün derin bir iman oluşur. Öbür türlü taklidi olur. Ama düşünerek tahkiki, derin, samimi iman oluşur.

Kuran’ın nerdeyse yüzde 80’inde, insanların dinden şüphesinin yanlışlığını anlatır Allah. Hep “Onlar iman etmiyorlar” der Cenab-ı Allah. Peygamberlerden olan şüphelerini söyler Cenab-ı Allah. Ahirette ölümden sonra dirilişe olan şüphelerinden bahseder. Ve sürekli onları imanını tahkiki edecek yollara onları teşvik ediyor Allah Kuran’da. “Gökteki delilleri inceleyin” diyor, “yerdeki delilleri inceleyin”, “kendinizi inceleyin”.



Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın A9 TV'de ''9 Eylül 2011'' tarihindeki sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  adresinden seyredebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder