10 Eylül 2011

Terör


Tunceli’de çatışma ve şehit haberleri üzerine:

Bu şekilde terörün önü sonu kesilmez. Söyledim. Yani sabahtan akşama kadar dağı, taşı bombalasalar fark etmez. Çünkü gerilla savaşında hedef yoktur, hedef belli değildir. Yani klasik harpte, klasik savaşta bellidir. Yollar, köprüler, fabrikalar hedeftir. Ondan sonra askeri birliklerin yeri bellidir. Yani klasik savaş metotları kullanılır. Harp okullarında öğretilen savaş metotları kullanılır orada. Aşağı-yukarı da anlaşılır kimin kimi yeneceği. Hesaplanabilir o mühendisliktir. 

Fakat gerilla savaşında adam ortada yok. Hedef ortada yok. Kimse yok. Araziye giriyorlar. Kimi bir ağacın altına saklanır, kimi bir mağaraya saklanır. Kimi toprağın altına saklanır. Kimi gider köylü bir vatandaşın evine girer orada ırgat görünümünde yahut çalışan görünümünde gizlenir. Dolayısıyla hedef belli değildir. 

Ama kültürel, fikri çalışma yaptığında moral yönden çöker. Yani gerilla savaşının asıl ruhu moraldir. Morali ne bozar? Asıp, kesmek bozmaz. Mesela desen ki “yüz kişiyi öldürdük”. Daha adam şevklenir, daha atak hale gelir. İntikam hırsıyla dolar. Ama fikren yenersen bitti. Felç olur. Eli kolu tutmaz, vazgeçer. Yöntem budur. Madem adam Leninist, materyalist, Darwinist, ne yapılacak? Materyalizm, Leninizm, Darwinizm elinden alınacak. Beyninden o pislik alındı mı, beynini temizlersen, adamın bedenini temizlemeye o zaman gerek yok. Bedenini temizleyerek değil, beynini temizleyerek netice almak lazım. Netice budur. Bak Başbuğ da diyor: “bataklığı kurutmazsanız” diyor. “Bataklık sürekli sivrisinekleri üretir” diyor.



Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın A9 TV'de ''4 Eylül 2011'' tarihindeki sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  adresinden seyredebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder