02 Ocak 2012

Nur Dersleri


Şualar, 5. Şua Açıklaması:

“Hem deccalin rejimine,” Mesela Hafız Esad rejimi, deccal rejimi. Muammer Kaddafi’nin rejimi neydi? Deccal rejimiydi. Mısır’da Karga’nın rejimi neydi? Deccal rejimiydi.

“Ve teşkil ettiği komitesine” Parlamentosu, hepsi. 

Komitesine ve hükûmetine ait garip halleri ve dehşetli icraatı,” komite deyince tabii her türlü çalışma yapan ekip, hükümet de bunun içine dahildir. 

Ve hükûmetine ait garip halleri.” Mesela şaşırıyorsun Karganın hareketlerine, mesela Suriye’de Esad’ın yaptığı katliamlar garip halleri ve dehşetli icraat. Mesela dehşet saçıyorlar. 

“Dehşetli icraatı, onun şahsıyla münasebetdar rivayet edilmesi cihetiyle manası gizlenmiş. Meselâ: "O kadar kuvvetlidir ve devam eder; yalnız Hazret-i İsa (a.s.) onu öldürebilir, başka çare olamaz" rivayet edilmiş. Yani, onun mesleğini ve yırtıcı rejimini bozacak,”Yırtıcı rejimi nasıl gördük Muammer Kaddafi’yi? Gördük değil mi?  Kargada, Mısır’da gördük, Suriye’de gördük, öbür ülkelerde görüyoruz. 

“Yani, onun mesleğini ve yırtıcı rejimini bozacak,” mesela yırtıcı rejimi nasıl gördük Muammer Kaddafi’de? Gördük dehşet saçtı, Karga da, Mısır’da gördük, Suriye’de gördük, öbür ülkelerde sürekli görüyoruz. 

“Yani, onun mesleğini ve yırtıcı rejimini bozacak,ancak semavî ve ulvî, hâlis bir din İsevîlerde zuhur edecek.”“Hıristiyanlık aynı İslamiyet gibi olacak” diyor. 

“Ve hakikat-ı Kur'an’iyeyeiktida ve ittihad eden,” Kuran’a tamamen bağlanan, “bu İsevî dinidir ki, Hazret-i İsa Aleyhisselâm'ın nüzulü ile” gökten, Allah katından, bir başka boyuttan dünyaya gelmesiyle“o dinsiz meslek, Deccaliyet mahvolur, ölür. Yoksa onun şahsını bir mikrop, bir nezle ile öldürülebilir.” Yanişahsı önemli değil. Şahsının ne şekilde öleceği. Fikri ölümü çok önemli. Buna dikkat çekmiş Bediüzzaman.Bediüzzaman’ın talebelerini de gördük zaten, aynı bizim dediğimiz gibi anlatıyorlar, inşaAllah.



Üçüncü Düstur Açıklaması:

“Adâvet etmek istersen” yani aleyhte konuşmak istersen, “kalbindeki adâveteadâvet et,” İnsanlara duyduğun nefrete,Müslümanlara karşı duyduğun kine, ona adavet et. Onu ortadan kaldır” diyor. 

“Onun ref'ine çalış.” Kaldırılmasına çalış.

“Hem en ziyade sana zarar veren nefs-i emmârene, enaniyetine ve hevâ-i nefsine, azgın nefsineadâvet et,” kendi yani düşmanlığı körükleyen, öfkeyi körükleyen nefsine adavet et.  

“Islahına çalış. O muzır nefsin hatırı için mü'minlereadâvet etme.” Diyorlar, Hocam aleyhinde yazı yazıyorlar. Bak bizde diyoruz ki; 

O muzır nefsin hatırı için mü'minlereadâvet etme, onlarla uğraşma.”  Eğer düşmanlık etmek istersen, kâfirler, zındıklar, münafıklar çoktur; onlara adâvet et” diyor Bediüzzaman. “Onlarla uğraş” diyor. “Fikren git onlara musallat ol” diyor.

“Evet, nasıl ki muhabbet sıfatı muhabbete lâyıktır. Öyle de, adâvet hasleti, herşeyden evvel kendisi adâvete lâyıktır." Yani “düşmanlığa kendin düşman ol” diyor. “Nefrete kendin nefret et. Nefreti beğenme” diyor.“Kalbindeki nefretten nefret et. Onu besleme” diyor. Eğer hasmını mağlup etmek istersen fenalığına karşı iyilikle mukabele et.” Yani “sana kötülük yapana iyilik yap”diyor. 

“Çünkü eğer fenalığa mukabele edersen husumet tezayüd eder.” Yani “o zaman kavga başlar” diyor. Zahiren mağlup bile olsa kalben kin bağlar.” Yani “sen onu yenebilirsin ama kalben kin bağlar” diyor. 

“Adaveti idame eder.” Yani “düşmanlığı devam eder”diyor. 

“Eğer iyilikle mukabele etsen nedamet eder, sana dost olur.” Nadim olur, dost olur” diyor. Çok önemli bu, bu her yerde önemli olan hayat yöntemini Kuran’ın ışığında Bediüzzaman anlatmış, inşaAllah.



Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "28 Ekim 2011" tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  adresinden seyredebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder