02 Ocak 2012

Deprem ve Psikolojik Tedavi


(“Depremi yaşayan vatandaşlarımızın 3-4 yıl psikiyatrik tedavi görmesi gerektiğini söylüyorlar, bu konuda ne düşünüyorsunuz?” sorusu üzerine)


Depremde Müslüman ne yapar? Allah’a tevekkül eder. Psikiyatri tedavisi görmez!


Peygamberimiz (sav) zamanında Müslümanlar birçok felaketle karşılaşıyordu, birçok olayla karşılaşıyordu. Kıtaller oluyordu, toplu şehit oluyorlardı. Psikiyatrik tedavi mi görüyorlardı? Hz. Süleyman (as) zamanında, Hz. Musa (as) zamanında da Müslümanlar kitlevi olarak şehit oluyorlardı, birçok kere depremler olmuştur. 


Hz. Nuh (as) devrinde de büyük felaketler oldu, Hz. İbrahim (as) devrinde oldu. Hiçbir felakette Müslümanlar psikiyatri destek, psikiyatrik tedavi görmediler. 


Ne gördüler? Allah’ın kitabına sarıldılar, tevekkül ettiler, Allah’a dua ettiler. Allah’a yakınlıkla psikiyatrik destek oluşur. Yoksa materyalist, Darwinist eğitim sonucu elde edilen, nötr, mantıksız görünen, ruhsuz görünen, kalbe hitap etmeyen, imana ve inanca hitap etmeyen üsluplarla insanlarda psikiyatrik tedavi diye bir olay olmaz. Kalplere, ruhlara şifa olan Kuran’dır. Kuran’la insanlar ferahlar. “Allah’ın zikriyle Allah kalplere ferahlık verir” diyor ayette, psikiyatrik tedaviyle demiyor.  


Dolayısıyla bu insanlar bizim vatandaşlarımızı tanımıyorlar, Müslümanlığı tanımıyorlar, Türkiye’yi tanımıyorlar, Orta Doğu’yu tanımıyorlar, binlerce yıllık İslam tarihini tanımıyorlar. 


Her devirde Müslümanlar Allah’a sarılarak, Kitaba sarılarak, Allah’a tevekkül ederek kalpleri felah bulmuştur. Allah’ı anarak felah bulmuşlardır ki Güneydoğu halkımız bizim çok dindardır. Allah’ı anarak kalpleri felah bulur. Psikiyatrik tedaviyle, psikiyatrik destekle değil. Bu çok çok mantıksız, çok büyük yanlış tavırdır. Bu kafada devam etmeleri yanlış olur.



Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "25 Ekim 2011" tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  adresinden seyredebilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder